Aha! Deze dingen kun je ook doen met je schuifspeldjes

Die lok die steeds voor je ogen valt en te kort is om achter je oor te blijven zitten, die zet je lekker makkelijk vast met schuifspeldjes. Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met een bobby pin?

Je staart hoger zetten

Herken je het probleem dat je paardenstaart steeds uitzakt? Of lukt het maar niet om een staart hoog op je hoofd te maken? Schuifspeldjes zijn je redding. Het werkt heel simpel: maak een staart en til je staart vervolgens op. Steek aan de onderkant twee schuifspeldjes door je elastiekje in een kruisvorm. En voilá, je hebt een hairdo met volume.

Langer plezier van je krullen

Je hebt een uur voor de spiegel gestaan met je krultang en als je eindelijk de deur uit stapt heb je de perfecte hairdo. Maar een uur later check je je kapsel in een winkelruit en hangt het weer slap langs je gezicht. Geen nood, de volgende keer gebruik je gewoon een schuifspeldje. Zodra je een krul hebt gemaakt met de krultang, rol je de pluk haar op en maak je het op je hoofd vast met een schuifje. Wacht net zolang tot de krul is afgekoeld. Je haar zal eindeloos lang goed blijven zitten.

Een chiquere vlecht

Een vlecht kan heel fancy staan maar een dik elastiekje aan het einde maakt je hairdo meteen een stuk minder sophisticated. Bind daarom de uiteinden van de vlecht samen in een knoop, en zet vervolgens een bobby pin in het midden daarvan. Tadaa, een elegante vlecht zonder lelijk elastiek.

Een nieuwe make-up kwast creëren

Heb je alleen een grote poederkwast, maar wil je juist een foundationkwast? Knijp dan de haren bij elkaar en schuif een haarspeld aan beide zijden van de borstel. Ideaal als je even geen zin hebt om geld uit te geven aan nieuwe make-up tools.

Een fake bob mee maken

Aha, zo creëer je een boblijn zonder je lange lokken definitief vaarwel te zeggen:

We vroegen Mika van Leeuwen, topkapper bij Rob Peetoom, hoe we elastiekjes kunnen gebruiken zonder je haar te beschadigen

Klik op de foto en lees welke tips hij voor je heeft:

Reageer op artikel:
Aha! Deze dingen kun je ook doen met je schuifspeldjes
Sluiten