Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 apr 2017

Ahh! Dit is de bijzondere reden dat jij sproetjes hebt

Ben jij een lucky bastard met sproetjes? De vlekjes op je gezicht zijn prachtig, ze geven je een unieke uitstraling en sproeten maken je schattig en bad ass tegelijkertijd. Maar vraag je je wel eens af hoe het nou toch komt dat jij van die bijzondere spikkels in je gezicht kreeg? Dan hebben we nu het antwoord voor je.

Dit is de reden voor jouw sproetjes

Misschien heb je een haat-liefde verhouding met je sproetjes. In de winter zou je ze dolgraag zien voor een excentrieker gezicht. Maar in de zomer zijn ze juist weer té aanwezig en dan word je er soms juist weer onzeker van.

Niet meer doen, er onzeker van worden. Want sproetjes zijn niet voor niets een van de zeven schoonheden, ze zijn namelijk beeldig. En ze maken jou uniek ten opzichte van alle andere vrouwen in de wereld. Het is niet voor niets ineens een trend om sproetjes in je gezicht te laten tatoeëren.

Toch zijn die vlekjes in je gezicht niet alleen maar voor de show, ze hebben ook nog eens een functie. Reden te meer om ze te omarmen.

Je sproeten beschermen je

Je sproetjes beschermen je. Helaas niet tegen foute mannen, maar wel tegen de zon. Ze werken namelijk als natuurlijke zonnebrand. Say what?!

De sproetjes in je huid zijn eigenlijk plekjes met meer melanine, pigment. En deze plekjes zijn er om je huid te beschermen tegen de zon. Dit is precies de reden waarom je ze in de zomer beter ziet dan in de winter.

Toch betekent dit niet dat je meteen urenlang, onbeschermd kan gaan liggen bakken in de zon. Blijf altijd smeren, je sproeten zijn dan misschien wel magische vlekjes, het is altijd goed om ze een handje te helpen.

Ook interessant: Te veel gedronken dit weekend? Vooral slimme mensen drinken veel alcohol blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
Ahh! Dit is de bijzondere reden dat jij sproetjes hebt
Sluiten