Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Nieuws 23 feb 2017

Aha! Dit is de reden waarom je iPhone opeens uitvalt bij 30% batterij

De eerste keer dat je Iphone opeens uitviel zocht er niet direct iets achter. Maar al snel ontpopte je tot ware Inspector gadget en onrafelde je het patroon: áltijd bij 30 procent batterij. En je kwam erachter dat je niet het enige slachtoffer van Apple bent, nee je bent met velen.

Wat een stommies daar bij Apple

Maar na veel (terecht) klagen, is eindelijk de reden onthuld van deze irritante tekortkoming van je geliefde Iphone.

Zo ontdekte Apple dat een klein aantal van de Iphone 6s die zijn gemaakt in september en oktober 2015 een fout(je) bevatten. De batterijen zijn te lang blootgesteld aan lucht voordat ze in de Iphones werden geplaatst. Als gevolg van deze onnozele fout, vallen die Iphones bij 30 procent batterij uit.

Er is een oplossing

In het officiële statement van Apple stond een heel ingewikkeld verhaal over serial numbers en nog meer ongein. Maar het komt er op neer dat je gewoon met deze klacht naar de Apple Store moet gaan.

Je Iphone kan uit bescherming ´flauwvallen´

Ondanks deze fout die ze min of meer toegeven wilde Apple ook nog iets anders vertellen. Het gebeurt namelijk ook regelmatig dat Iphones ´zomaar´ uitvallen. Althans, dat denken wij. Maar Apple liet weten dat de Ihpone dit doet als het bijvoorbeeld héél koud of héél warm is, om zo je Iphone te beschermen. Een soort flauwvallen zullen we maar zeggen?

Herkenbaar?
Waarom het anno 2017 zo verdomd moeilijk is om Mr. Forever te vinden

Reageer op artikel:
Aha! Dit is de reden waarom je iPhone opeens uitvalt bij 30% batterij
Sluiten