Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 24 mrt 2017

Aha! Dit is dus waarom mannen na de seks in slaap vallen

Het gebeurt keer op keer, nadat jullie intens van elkaar hebben genoten: hij valt direct in slaap. Alsof zijn aandacht op is en hij alles heeft gegeven tijdens de sexy time. Hoezo heb jij zin om te knuffelen, maar is hij direct vertrokken na de seks partij?

Dacht jij nog even een leuk gesprek te kunnen voeren na de seks, dan is dit eigenlijk altijd teveel gevraagd. Put je hem dan zó uit dat hij direct in slaap valt? Nee, jullie kunnen hier allebei niets aan doen. Écht niet, ook de mannen niet.

Uitputtingsslag

Vaak vallen mannen vrij snel in slaap nadat ze een orgasme hebben gehad. Dit kan frustrerend zijn, want jij voelt je dan nog super wakker en actief. Maar dit is eindelijk een puntje waar mannen écht niets aan kunnen doen. En daarom geen slecht smoesje.

Volgens seksuologe Eveline Stallaart is het hormonaal bepaald. Bij mannen komt namelijk na het hebben van een orgasme de hormonen prolactine, melatonine en vasopressine vrij en deze bevorderen de slaap. Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk op welk tijdstip jullie seks hebben, want na een lange dag is elke man gewoon heel moe.

Vrouwen boven

Dat wij vrouwen het sterke geslacht zijn wordt wederom bevestigd. Wij maken namelijk deze slaapstoffen niet aan en zijn nog wel in voor een tweede ronde of een goed gesprek. Wél maken wij het hormoon oxytocine, jawel, het knuffelhormoon, aan.

Kruip daarom lekker tegen je liefde aan na een wilde paringsdans en val samen, zonder frustraties, in slaap. Hij knuffelt wellicht niet zo heftig terug, maar toch is het fijn om tegen hem aan in slaap te vallen.

Wij denken dat je dit ook interessant vindt om te lezen: 5 x waarom je van seks een prachtige huid krijgt

Reageer op artikel:
Aha! Dit is dus waarom mannen na de seks in slaap vallen
Sluiten