Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 mei 2017

Aha! Dit is waarom je lover nooit wil toegeven dat hij fout zat, volgens onderzoek

Of het nou gaat iets wat hij zei of het feit dat hij veel te laat bij jullie afspraak aan komt zetten, wat het ook is, hij zal nooit toegeven dat hij het fout had of iets fouts deed. Soms haalt hij het bloed onder je nagels vandaan, dat hij nauwelijks ‘sorry’ zegt. Maar de wetenschap is erachter gekomen hoe het komt dat hij nooit zijn fouten wil toegeven.

Het heeft allemaal te maken met testosteron. Ja, het zal ook eens niet. Hoe meer testosteron je in je lichaam hebt, hoe meer je denkt dat je gelijk hebt. En mannen zijn wandelend testosteron.

Waarom je lover nooit wil toegeven dat hij ongelijk had: testosteron

Mannen – wezens met veel testosteron – denken simpelweg minder rationeel na. Ja, men zegt altijd dat mannen rationeel zijn en wij vrouwen emotioneel, maar daar blijkt dus niets van te kloppen. Want testosteron zorgt er voor dat je sneller conclusies trekt, zonder eerst logisch na te denken. Het zijn dus eigenlijk de mannen die hun ‘gevoel’ achterna lopen.

Colin Camerer, professor in de gedragseconomie aan de Amerikaanse universiteit Caltech zegt: ‘Testosteron remt ofwel je mentaal denkproces af, ofwel versterkt het je overtuiging dat je het bij het rechte eind hebt.’

Mannen… zucht

Volgende keer dat jij en je lover in een discussie zijn beland zeg je gewoon dat hij er niets aan kan doen dat hij zijn ongelijk niet wil toegeven. Wedden dat hij dit niet gelooft?

Dit verklaart ook een boel: Aha! Dat je altijd ruzie krijgt met je lover in de Ikea heeft een wetenschappelijke reden

Reageer op artikel:
Aha! Dit is waarom je lover nooit wil toegeven dat hij fout zat, volgens onderzoek
Sluiten