Aha, met deze 7 tips eet jij gezond in de zomer

Heerlijk, de zomer. De mensen worden bruiner, de lucht wordt blauwer en de zon blijft maar schijnen. Niks beter dan de hele dag op het strand liggen en de allerlekkerste cocktails te drinken en de lekkerste hapjes te eten.

Maar, heb jij heel veel moeite gedaan voor jouw bikini body? En vind je het toch moeilijk om in de zomer gezond te eten? Wij hebben zeven tips voor je zodat jij gezond de zomer doorkomt:

1. Drinken, drinken, drinken
Natuurlijk is het al erg bekend dat veel drinken goed voor je is. Maar in de zomer is dit nóg belangrijker. Het is niet zo dat je alleen maar water hoeft te drinken, je kan er ook voor kiezen om dingen te eten met veel water erin. Watermeloen, komkommers, aardbeien, kersen, ja, gezond eten kan echt wel lekker zijn. Probeer op een dag tenminste zes glazen water te drinken, voeg hier eventueel wat citroen of ander fruit aan toe.

2. I scream ice cream
Zomer betekent ijs, heel veel ijs. Als je gezond de zomer wilt doorkomen, kies dan voor ijs met veel fruit. En dan helaas niet zo’n lekkere bak aardbeien ijs uit de supermarkt, maar maak lekker zelf je eigen toetjes. Fruit salades zijn hiervoor een goed alternatief of je kan echt de keukenprinses uithangen en zelf je eigen ijs maken.

3. Even geen alcohol, ja echt waar…
Ja, dit is even een klap. Want wat is nou een zomers terrasje zonder dat heerlijke wijntje? Probeer in de zomer te drinken met mate. Als het warm is ga je alleen maar meer alcohol drinken waardoor je gemakkelijk snel aankomt. Helaas.

4. Ik lust je rauw
Hoe rauwer je eten, hoe beter. In de zomer zijn groentes vaak op hun best en ook het gezondst. Maak een lekkere salade van je rauwe groente, maak een groene smoothie of kies voor vers fruit als tussendoortje. Kies er ook voor om je eigen sapjes te maken, zo weet je wat je binnenkrijgt.

5. Grillen met die billen
Toch niet zo’n fan van rauwe groente? Kies er dan voor om bijvoorbeeld je groentes te grillen. Zo behouden de groentes goed hun vitamines en gegrild eten bevat een stuk minder vet. En nog een pluspunt aan gegrild eten: ze bevatten erg weinig calorieën. Perfect voor de BBQ die toch vaak aanstaat in de zomer.

6. Salade
Misschien heel vreemd maar het is ontzettend goed voor je: een salade als ontbijt. En dan wel een salade die je zelf samenstelt, zonder vette dressing. Het zou op het begin even wennen zijn maar je zal je een stuk fitter voelen als je dit een tijdje volhoudt.

7. Snack bag
Nog zo’n grote verleiding; al die lekkere chipjes, hapjes en andere snacks in de zomer. Heerlijk gepaard met je wijntje kun jij zo uren vertoeven op het terras. Kies bewuster je snacks: fruit, groentes en noten zijn hiervan een goed voorbeeld. Wil je zo gezond mogelijk de zomer doorkomen? Kies er dan ook voor om je snacks zelf overal mee naar toe te brengen. Zo weersta je toch de verleiding en ben je super gezond bezig.

Nog niet begonnen aan je bikini body? Deze 11 tips kunnen je misschien daarbij helpen.

Reageer op artikel:
Aha, met deze 7 tips eet jij gezond in de zomer
Sluiten