Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 september 2017

Aha! Van deze workout val je het snelste af

Zou je wel een paar kilo kwijt willen, maar heb je geen zin om helemaal bekaf te raken van een rondje hardlopen of een spinningles? Hoeft ook niet. En je hoeft ook helemaal niet tussen de gespierde mannen aan de slag in het krachthonk van de sportschool. Want cardiosporten en krachttraining zijn allebei niet de sleutel tot afvallen.

Afvallen draait zoals je waarschijnlijk wel weet om gezond eten en voldoende bewegen. Maar welke beweging is nou het beste als je een paar kilo kwijt wil?

Goed nieuws, je kunt stoppen met jezelf helemaal in het zweet te werken. Want de beste workout, als je het een workout wil noemen, is eigenlijk best relaxt: wandelen.

Dat zegt althans Harley Pasternak. Zij is voedingsexpert en personal trainer van onder and Ariana Grande en Lady Gaga. Volgens Harley is intensieve cardio helemaal niet slim.

Van een heftige cadioworkout als hardlopen verbrandt je namelijk wel veel energie, maar niet veel vet. Hè? Tja, je haalt dan energie uit je spieren en dat wil je natuurlijk niet.

Bovendien is er nog een ander dingetje. Hoe intenser je cardioworkout is, hoe meer honger je hebt. Zo eet je ongemerkt al je verbrande caloriieen er weer aan. En waarschijnlijk nog wel meer.

Stap voor stap

Volgens Harley is het slim om in ieder geval 10.000 stappen per dag te zetten. Want dat doen de gezondste en slankste mensen ter wereld. Maar het is volgens de coach nog beter om 14.000 stappen te zetten. Dat komt neer op zo’n 10 kilometer.

’Mensen willen weten hoe ze in shape kunnen komen. Nou, zo doe je het, door niet stil te zitten,’ aldus Harley.

Zeg daarom lekker ‘doei’ tegen je sportschoolklasje. En ga een blokje om. Veel effectiever.

Hier worden we ook blij van: Beste nieuws ooit! Als je wil afvallen hoef je alcohol niet te laten staan

Reageer op artikel:
Aha! Van deze workout val je het snelste af
Sluiten