Voor eens en voor altijd: zo gebruik je het wonderingrediënt AHA

Gebruik je nog geen exfoliant met hét wondermiddel van het moment ‘AHA’? Dan mis je echt een hele boel voordelen voor je huid. Deze milde leave-on exfoliant is effectiever dan scrubs en het heeft daarnaast nog zoveel meer te bieden. Je huid krijgt na het gebruik van een AHA-exfoliant, weer een prachtige glow. En wie wil dit nou niet? 😉

Wij vertellen je alle ins and outs.

Zo gebruik je AHA

We horen je al denken ‘hoe gebruik ik AHA en wat is de beste manier?’ Wij vertellen het je. AHA zit vaak in een exfoliant, en die exfoliant helpt om het natuurlijke proces weer in balans te brengen.

Als je dode huidcellen op een zachte wijze verwijdert, kun je daarmee verstopte poriën en puistjes tegengaan, rimpels minder diep maken en zelfs een droge huid tegengaan. Je gaat er ook meteen stukje jonger uit zien. Klinkt goed, toch?

Pssst, wil jij weten wat AHA precies inhoudt? Je leest het hier.

Hoe exfoliër je je gezicht?

Stap 1. Breng je AHA-exfoliant aan ná je gezichtsreiniger en toner. Als je de vloeibare variant gebruikt, breng het aan met een wattenschijfje. Als je een crème (lotion) of gel gebruikt breng het dan aan met je vingers. Good to know: je kunt een exfoliant rondom je ogen gebruiken maar breng het niet aan op je ooglid of rechtstreeks onder het oog.

Stap 2. Je hoeft niet te wachten tot je exfoliant opgedroogd is. Je kunt meteen verder gaan met de volgende stap van je skincare-routine.

Stap 3. Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype (droog, vet of gecombineerd) en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met AHA het juiste, terwijl iemand anders het fijn vindt om het één keer in de twee dagen te doen. Test er lekker mee, en je merkt vanzelf wat werkt voor je huid.

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd: zo gebruik je het wonderingrediënt AHA
Sluiten