Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 31 maart 2017

Ahhhhh! Katten houden meer van jou dan van hun eten, blijkt uit onderzoek

Katten mogen dan de reputatie hebben dat ze zich niet hechten aan hun baasje. En dat het ze niet uit maakt wie er thuis is, zolang ze maar te eten krijgen. Maar dat blijkt allemaal niet waar te zijn. Je kat houdt namelijk écht van je. Je kat houdt meer van jou dan van zijn eten, blijkt uit onderzoek.

Je kon het je al bijna niet voorstellen dat je lieve poezenvriendje niet van jou zou houden. Hij wacht je namelijk altijd op als je thuis komt, vlijt zich graag op je schoot en is een pro in spinnen en kopjes geven. Dat hij dat allemaal zou doen alleen maar in ruil voor wat droge brokjes, dat leek jou toch wel heel vreemd.

En je hebt gelijk. Katten zijn geen manipulatieve wezens die alleen lief doen als ze honger hebben. Ze willen jouw gezelschap, want ze vinden je lief.

Katten houden van je

Dit blijkt allemaal uit wetenschappelijk onderzoek van de Oregon State University. De onderzoekers kozen vijftig katten, afkomstig uit het asiel en katten die wel een baasje hadden en een huis. De katten mochten een paar uur lang geen contact met mensen hebben. Ze hadden geen speeltjes en ook geen eten.

Na een paar uur hadden de katten weer mensen, eten en speeltjes tot hun beschikking. En wat kozen ze: ze wilden contact met de mensen.

Twijfel daarom niet meer aan de liefde die je voelt bij je kat. Het is echte liefde en echte overliefde overwint alles. Zelfs honger.

Reageer op artikel:
Ahhhhh! Katten houden meer van jou dan van hun eten, blijkt uit onderzoek
Sluiten