Verbrand? Dit zijn goedkope en effectieve producten die je kunt gebruiken

Veel vrouwen willen maar al te graag terug komen van vakantie met een bruin kleurtje. Soms laten ze de zonnebrandcrème dan ook het liefst achterwege uit angst geen kleurtje te krijgen. Uit een recent onderzoek kwam zelfs naar voren dat maar negenentwintig procent van de vrouwen zonnebrandcrème gebruikt. Shocking right? 

Dit houdt in dat de rest zichzelf vaak zo rood als een garnaal terugziet in de spiegel. En dan is het een feit.. je bent verbrand.De pijn die je mee maakt als je verbrand bent is absoluut niet fijn. Maar wat doe je tegen de pijn, de kleur en de blaasjes?

Kijk niet verder dan je keuken want wij delen vandaag de natuurlijke producten die jou kunnen helpen.

IJs

Wikkel ijsblokjes in een handdoek en plaats het op de plekken waar je verbrand bent. Verplaatst de handdoek zo nu en dan want de extreme kou kan de huid weer doen beschadigen.

Koude theezakjes

Leg wat koude theezakjes op het verbrande gebied. Dit is namelijk pijn verdovend en de huidverkleuringen worden natuurlijk verwijderd.

Water

Drink voldoende water als je verbrand bent. De hitte trekt vocht uit je huid en door water te drinken vul je dit weer aan.

Tomaten en karnemelk

Maak een leuk papje met tomatensap en karnemelk. Breng dit aan op de plekken waar je huid verbrand is en laat het voor dertig minuten intrekken. Was het daarna vervolgens voorzichtig van je huid af.

Bloem, melk, olijfolie, honing en eieren

Maak een papje van al deze genoemde ingrediënten. Meng het goed en smeer het daarna op de plekken waar je verbrand bent. Ook hier geldt, was het mengsel er na dertig minuten voorzichtig af.

Sla

Kook enkele blaadjes in een beetje water. Laat het vervolgens afkoelen en dep het daarna op de plekken waar je verbrand bent om de huid te kalmeren.

Komkommer

Snij een komkommer in schijfjes en leg het op de verbande plekjes. In plaats van komkommer kan je ook een rauwe aardappel gebruiken.

Melk

Melk is één van de beste natuurlijke producten die kunnen helpen bij zonverbranding. Week een handdoek in melk en leg de natte doek vervolgens op de plekken waar je verbrand bent.

Iets wat je niet meer mag vergeten

Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème van minimaal factor twintig. Zelfs als er geen zon is. Herhaal dit om de twee uur indien het buiten erg zonnig is. Herhaal dit vaker als je veel zweet of als je net in het water hebt gelegen of hebt gezwommen. Zo voorkom je verbranding en voorkomen is altijd beter dan genezen.

Reageer op artikel:
Verbrand? Dit zijn goedkope en effectieve producten die je kunt gebruiken
Sluiten