Ai, verstandskiezen laten trekken? Zó overleef je het

We zitten precies in de leeftijd dat je lieftallige tandarts je vertelt dat je verstandskiezen eruit moeten. Je reageert vrij rustig, maar al snel dringt het tot je door dat je straks bij de kaakchirurg ligt. En dat is eigenlijk dóódeng. Maar met deze tips zal het allemaal reuze meevallen:

1. Bedenk dat bijna iedereen dit moet

Het is niet zo dat je een zeldzame ingreep ondergaat. Iedereen moet het vroeg of laat, en dat is best wel een troost. Als je het niet gelooft vraag dan maar eens om je heen. En ze zullen je allemaal vertellen dat het best wel meevalt.

2. Én het overleeft

Níemand ligt weken plat op bed of houdt er trauma’s op na. Voordat je weet sta je weer buiten en vraag je je af waarom je je zó druk hebt gemaakt. Als het zover is denk hier dan nog maar even aan deze wijze woorden.

3. Planning is je keyword

Oké het is nooit de juiste tijd om gezellig naar de kaakchirurg te gaan, maar toch kan planning een hoop doen. Doe het bijvoorbeeld niet als je nog feestjes hebt staan die je niet wilt missen of andere events waar je met je knappe koppie zult verschijnen. Je kan nog wel eens met een dikke wang eindigen.

4. De verdoving is een paardenmiddel

Geloof ons, je gaat écht niets voelen. De verdoving is net paardenmiddel en werkt als een gek. En waarom zou je bang zijn voor iets wat niet pijn doet? Zie je, het zit écht tussen je oren.

5. Vergeet je eigen muziek niet

Dit is wel een dingetje. Ondanks dat je niets voelt hoor je wel van alles kraken. De één vindt dat prima, terwijl de ander daar juist de kriebels van krijgt. Neem daarom je eigen muziek mee zodat de meest mooie nummers in je oren klinken in plaats van krakende geluiden.

6. Zorg voor een lief vriendje die je ophaalt

Wedden dat je dan opeens allemaal niet meer zo erg vindt? Hij zal je overladen met lieve woordjes, een fruitmandje, een fris opgemaakt bedje én al die andere lieve dingen waar wij vrouwen zo vreselijk veel van houden.

LEES OOK: Deze 7 dingen herkennen alle vrouwen met hoogtevrees

Reageer op artikel:
Ai, verstandskiezen laten trekken? Zó overleef je het
Sluiten