Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 17 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

LOL – Er bestaat een airbag voor mensen die vaak van hun fiets vallen

Het kan iedereen gebeuren, van je fiets vallen. De een heeft alleen soms wat meer pech dan de ander. Een slokje te veel op, simpelweg niet goed kunnen fietsen of een ander vervelend probleem. Juist voor die mensen hebben we goed nieuws. Er bestaat een airbag voor op de fiets.

En het leuke is: het valt ook nog eens niet op.

Airbag voor op de fiets

Wanneer je met je auto tegen een obstakel opbotst, knalt er een airbag uit je dashboard en stuur. Maar hoe zit dat met fietsers? Wanneer fietsers vallen moeten zij het helaas helemaal zelf doen en hopen dat ze op de juiste manier terecht komen. Maar hey, goed nieuws: dit is nu verleden tijd.

Er bestaat namelijk een airbag voor de op fiets. Say what!? Vanaf nu kun jij dus lekker naar huis fietsen nadat jij uren aan de fles hebt gehangen in je favo kroeg zonder dat je op je snufferd gaat. Onder andere is voor deze mensen de Hovding 3 airbag-helm ontworpen.

Hovding 3 airbag helm

Je draagt deze airbag rondom je hals. De bedoeling is dat het ding zich als een soort onzichtbare helm gedraagt. Het idee achter de slimme airbag is om mensen die geen zin hebben in een helm (of te veel cocktails gedronken hebben) toch een optie te bieden die minder opvallend is en het hoofd beschermt. Zie hieronder een filmpje hoe je de airbag kan gebruiken.

Sensoren en algortime

Uiteraard is het niet de bedoeling dat de airbag rondom je hals te pas en te onpas te voorschijn komt. Daarom hebben de makers ook duizenden testen gedaan om de specifieke bewegingspatronen te analyseren die voorkomen bij een ongeluk op de fiets.

Ook is er data verzameld over hoe het eraan toe gaat als het allemaal normaal verloopt. Op basis hiervan is er een algoritme ontwikkeld dat dankzij input van de sensoren precies weet wanneer de airbag in actie moet komen. Hoe handig is dit?

Wat kost da?

Het kost misschien wat, maar dan heb je ook wat. Op Amazon scoor je de airbag voor €300. En het leuke is: na het gebruiken (vallen), kun je de airbag weer rustig inklappen en je bent weer ready to go.

Lees ook: Laat die scooter of auto lekker staan: zoveel calorieën verbrand je als je altijd naar je werk of studie fietst

Reageer op artikel:
LOL – Er bestaat een airbag voor mensen die vaak van hun fiets vallen
Sluiten