Even genoeg gedronken? Zo hou je een alcohol break vol

Een alcohol break. Denk je dat dat lukt na alle heerlijke drankjes tijdens de afgelopen feestmaand? Het is niet voor iedereen makkelijk de alcohol ineens voor een lange tijd te laten staan. Zeker tijdens deze koude maand klinkt een glas rode wijn maar wát aantrekkelijk na een lange dag werken.

Hoe hou je een alcohol break vol? Zo:

Zoek een buddy

Je hoeft hier gelukkig niet alleen doorheen te gaan. Sleep je partner of beste vriendin mee in Dry January. Dat maakt het sippen aan een glaasje spa rood al meteen stukken minder saai.

Kies een nieuwe hobby

Bedenk je eens hoeveel tijd je over hebt wanneer je niet iedere zaterdagochtend uren nodig hebt om van je kater te herstellen. Je kunt eindelijk iets nuttigs met je tijd doen en dat vraagt natuurlijk om een (nieuwe) hobby. Bak een taart, mediteer, pak een extra yogaklasje of plan een vaste koffiedate in.

Hou jezelf bezig

Behoefte aan alcohol? Zoek dan afleiding. Ga even douchen, poets vast je tanden (werkt altijd erg goed!), ruim je huis op of neem een maskertje (maakt sippen ook meteen weer een stuk moeilijker).

Verwen jezelf

Nee, niét met een glas wijn. Bedenk eens hoeveel geld je kunt besparen op al die alcohol die je ineens niet meer drinkt. En dat betekent dat je centen overhoudt. Wij raden je aan om het geld uit te geven aan een facial.

Vermeid de club

Nogal logisch, maar het kan best lastig zijn de enige nuchtere persoon te zijn in een bar. Probeer deze maand je vrienden dus eens mee te slepen naar een museum of een film. Ontwijk-de-wijn omarm de alcohol break.

Gezonde snacks

Het kan dat je je leegte gaat vullen met andere dingen, zoals ongezonde hapjes. Probeer jezelf op zulke momenten te vergrijpen aan een wortel of groen sapje. Het is misschien even doorzetten, maar op een gegeven moment ben je er doorheen. En dan mag je ook behoorlijk trots zijn op jezelf.

Reageer op artikel:
Even genoeg gedronken? Zo hou je een alcohol break vol
Sluiten