Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 20 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Alcohol of je favo food? Dit is de vergelijking qua aantal calorieën

Wat zijn we toch allemaal gek op eten. Maar wel met alcohol. Of andersom. Als je alcohol drinkt wil je graag iets eten en als je iets eet wil je eigenlijk ook iets drinken. A package deal of two devils als je het ons vraagt. Maar waar we in deze tijd wel stilstaan bij wat we nou echt eten, staan we niet zo stil bij wat er allemaal in alcohol zit. Maar die glazen alcohol bevatten ook calorieën, die net zo hard aantikken als taartjes en koekjes. Oeps.

Je kunt het ook zo zien, als je af en toe een glas laat staan, is er meer ruimte voor je favoriete food. Want wie kan nou zonder chocolate chip koekjes? Juist, niemand.

1 fles rode wijn = 3,5 chocolate chip koekjes

Ten eerste ben je na een fles rode wijn verzekerd van rode tanden en voel je je de dag daarna best wel een beetje brak. Die heerlijke chocoladekoekjes zullen dit écht niet met je doen.

5 random shotjes = 1,5 pizzapunt

Shotjes zijn dodelijker dan pizza, geloof ons.

1 fles champagne = 6 witte boterhammen

Die champagne is verrukkelijk. Die bubbels die bruisen in je mond, de smaak, het mooie glas. Maar witte boterhammen, vooral met nutella, dat maakt je hele dag gelijk goed.

4 vodka cranberries = 18 california roll stukjes sushi

Sorry hoor maar niets gaat boven sushi.

8 biertjes = 4 hamburgers

Je gaat van beide stinken maar voor die hamburgers hebben wij een smelly mouth wél over.

1 gin tonic = 1 citroen meringue taartje

Ja, dit is wel een moeilijke keuze maar als je nou echt een zoetekauw bent kan je best één gin tonic minder drinken en jezelf verwennen met een citroen meringue taartje.

Reageer op artikel:
Alcohol of je favo food? Dit is de vergelijking qua aantal calorieën
Sluiten