Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 28 mrt 2019

Trek de fles maar open: binnenkort bestaat er alcohol waar je geen kater van krijgt

Vrijdagavond betekent natuurlijk drankjes doen met de meiden. Wij doen niet moeilijk over het opentrekken van een paar flessen rosé tijdens een gezellig avondje, maar er is één probleem: die intense kater de volgende dag. Dat is binnenkort verleden tijd, want er komt alcohol waar je geen kater van krijgt.

Alcohol drinken zonder kater

Alcohol drinken zonder hoofdpijn de volgende ochtend? Dat klinkt als muziek in onze oren. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar deze soort alcohol. Je wordt er wel aangeschoten en dronken van, maar de volgende ochtend heb je nergens last van.

Dus, hoe zit dat precies? De synthetische alcoholsoort is het resultaat van jarenlang onderzoek van een team onder leiding van professor David Nutt. Het drankje genaamd Alcarelle belooft de positieve aspecten van alcohol na te bootsen, zonder negatieve effecten te hebben op je lichaam. Dat betekent dus dat je er lekker sociaal van wordt, dat je ontspant en dat je een beetje lacherig wordt.

Naast dat de alcoholsoort geen kater veroorzaakt, zou het ook agressie en het gevoel van geen controle hebben tegengaan. Daarnaast veroorzaakt het geen schade aan je lever. Mogen wij hier even tien flessen van bestellen, alsjeblieft?

Nog even geduld

Voordat we dit fantastische drankje kunnen bestellen, moeten we nog even geduld hebben. Op dit moment worden Alcarelle en haar moleculen genaamd ‘alcosynth’ nog volop onderzocht. Het moet natuurlijk wel veilig zijn.

Het onderzoeksteam moet eerst nog bewijzen dat het inderdaad anders is dan echte alcohol en dat het geen negatieve effecten kan hebben. Dat onderzoek kan nog wel vijf jaartjes duren. Maar goed, tot die tijd maken we nog maar een paar alcohol slushies voor onze vriendinnen.

Pretty52

Reageer op artikel:
Trek de fles maar open: binnenkort bestaat er alcohol waar je geen kater van krijgt
Sluiten