Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 28 feb 2017

Holy moly: Alcohol zónder kater wordt werkelijkheid en dat is fantastisch

Hoevaak je het jezelf ook voorneemt, minder drinken komt er nooit van en dat resulteert vaak in een kater. Hoevaak je daar ook spijt van hebt de volgende dag. Maar dames die van een borrel houden: goed nieuws voor jullie. Alcohol zónder kater wordt werkelijkheid. Oh yes. Een droom die uitkomt.

Hoera ik heb een kater

Je kent het wel: je wordt wakker en baalt van jezelf. Je kijkt in de spiegel en vraagt je af: waarom? No worries, wij kennen het. Een glaasje te veel drinken gaat heel snel en daarom zul je de volgende dag met de consequenties moeten leven. Waarom word je toch gestraft door zoiets lekkers? Het is niet eerlijk. Weg met de kater.

Thank God. Een hele lieve wetenschapper is hard onderzoek aan het doen naar een middeltje dat de helse pijn van katers zal doen verdwijnen. Wetenschapper David Nutt ontwikkelde een synthetische alcohol waarvan je dronken wordt, maar geen kater krijgt. Te mooi om waar te zijn? Volgens toxicoloog Jan Tytgat kan dit in theorie écht werken.

Daarom is David Nutt onze held. Deze wetenschapper probeert de mensen te voorzien van een wereld zonder kater. Sinds 2014 werkt hij al aan het stofje genaamd ‘alcosynth’. Het is bijna calorie-vrij, je wordt er niet agressief van en zelfs gewichtstoename en maagproblemen zijn verleden tijd. De stof geeft hetzelfde roeseffect als alcohol, zonder de bijwerkingen. Wat een geschenk uit de hemel.

Maar…

Er zit een addertje onder het gras. Het stofje bereikt namelijk snel een maximaal effect. Dat betekent dat je niet meer dronken wordt wanneer je twaalf glazen drinkt of vier glazen hebt genuttigd. Als je jezelf nog niet tipsy genoeg vindt, is de kans groter dat je switcht naar echte alcohol.

De alcosynths zijn al getest op echte ‘alcohol-industrie veteranen’, die het verschil tussen de synthetische stof en de echte booze niet konden ontdekken. De wetenschapper hoopt dat de katervrije alcohol in 2050 op de markt zal komen. Tegen die tijd kunnen we lekker als oude omaatjes flink feest vieren. Zónder kater.

Tot die tijd kun je dit proberen: Té gek! Dit ijs is speciaal ontwikkeld om je van je kater af te helpen

Reageer op artikel:
Holy moly: Alcohol zónder kater wordt werkelijkheid en dat is fantastisch
Sluiten