Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 3 mei 2018

Deze alcoholische drankjes zijn het beste voor jouw huid

Een drankje op z’n tijd, is lekker. Helaas is alcohol niet jouw beste vriend wanneer het aankomt op het hebben van een mooie huid. Je wil de verleiding niet altijd weerstaan en om die reden vertellen wij jou; welke alcoholische drankjes het beste voor jouw huid zijn.

Je wil niet altijd de spelbreker zijn en af en toe, lekker kunnen genieten van een drankje. Maar dan komen toch die schuldgevoelens en vragen om de hoek: Is dit slecht voor mijn huid, wordt deze droog of pukkelig? Hmmm..

Deze drankjes kun je in ieder geval met een gerust hart nuttigen als je je zorgen maakt om je huidje.

Tequila

Dit drankje bevat de minste suikers en is daarom het beste voor jouw huid. Tequila drink je normaalgesproken met zout maar als je dit niet doet, voorkom je een kater (hint-hint). En tja, goor is het toch wel, met of zonder zout.

Pas wel op met tequila, dit drankje is sterk en wat dat betreft niet te vertrouwen.

Champagne

Dit feestelijke drankje is licht van kleur en hoe lichter het drankje, hoe minder schadelijk voor de huid. Alcoholische drankjes die helder van kleur zijn, verlaten het lichaam sneller en beperken daarmee de schade aan de huid. Daarnaast zitten er relatief weinig calorieën in, een glas bevat ongeveer 95 calorieën. Als dat geen fijne bijkomstigheid is..

Bier

Aha! Misschien is dit dan de reden dat gezondheidswinkels Biergistpillen verkopen. Bier is rijk aan antioxidanten die goed zijn voor de huid. Daarnaast zit er minder alcohol in bier vergeleken met veel andere alcoholische dranken. Minder alcohol zorgt voor een mindere uitdroging van de huid.

Wodka

Dit is net als champagne een licht drankje, ofwel: helder van kleur. En dus daardoor minder schadelijk voor je huid. Er zitten maar weinig calorieën in, ongeveer 60 per glas. Als je deze niet mengt met allerlei andere slechten dranksoorten is dit best een huid proof alcoholisch drankje.

Gin

Champagne, wodka en gin. Licht, lichter en lichtst. Gin bevat weinig suiker en zout, het is een drankje zonder fratsen. Snijd citroen of limoen in plakjes en decoreer hier je drankje mee. Zo maak je er een vitamine C bommetje van. Jouw huid wordt hier blij van.

Cheers!

Reageer op artikel:
Deze alcoholische drankjes zijn het beste voor jouw huid
Sluiten