Alexander McQueen introduceert een nieuwe trend: genaaid haar

We zijn niet meer zo snel verbaasd wat betreft haartrends die we voorbij zien komen op de catwalk. Grote paardenstaarten, haarstukken, pruiken en zelfs bijna metershoge haarcreaties. Echter kwam Alexander McQueen met een haartrend die we uit verbazing allemaal hardop lezen: genaaid haar

Uiteraard zien we wel eens backstage dat de stylistes nog snel naald en draad pakken om een fashionitem nog net iets strakker te maken of een afgevallen knoop er in een handomdraai weer opzetten. Maar backstage bij Alexander McQueen was haarstylist Guido en zijn team met wel iets heel bijzonders bezig. Ze naaiden het haar van de modellen in de meest adembenemende creaties.

Naald en draad

Guido: ‘We gebruiken maar één haarproduct en dat is Redken Windblown om het haar wat body te geven. De rest doen we allemaal met naald en draad.’ En volgens ooggetuigen was dat geen leugen. Er waren nergens speltjes, pinnetjes, elastiekjes of haarspray te bekennen. Het enige wat je zag waren stukjes draad die in haar waren genaaid. Een van de designers, Sarah Burton, wilde dat het haar natuurlijk, zacht en vrouwelijk zou voelen. Maar ook zeker ambachtelijk, aangezien een groot deel van de collectie gebaseerd is op ambachtelijk vakmanschap.

wij verwachten dat na het zien van deze prachtige borduurwerken en couture-achtige niveaus van verfraaiing, de modewereld Alexander McQueen blijft bewonderen voor zijn hoge niveau voor vakmanschap en schoonheid. Er is namelijk niet alleen ontzettend veel aandacht besteedt aan de complexiteit van élk detail aan de kleding, het klopt letterlijk van top tot teen.

Ben jij nog steeds op zoek naar ultieme tips om je haar minder vaak te wassen?

Tips voor élk haartype. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
Alexander McQueen introduceert een nieuwe trend: genaaid haar
Sluiten