Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 22 sep 2016

Alleen als je een manipulatieve man hebt gedatet heb je dit geleerd

Wat leek te beginnen als een sprookje, eindigde als een nachtmerrie. Maar van de periode dat je een manipulatieve man hebt gedatet, heb je wel veel geleerd. Levenservaring die niemand, ook hij niet, je ooit nog kan afnemen.

Hij kan je je dronken laten voelen van geluk, maar dat weegt nooit op tegen de donkere momenten

Zoals hij je in extase bracht, dat had je nog nooit mee gemaakt. Zijn aandacht, zijn complimenten, je voelde je 24/7 aangeschoten. Van de kleinste aanraking kreeg je al een elektrische stroom door je heen. Eten, drinken, slapen, je had het allemaal niet nodig, want je leefde op zijn liefde.

Maar als je terugkijkt besef je dat het het niet waard was. Want er waren zo veel meer donkere momenten. Momenten dat je niet wist wat je met jezelf aan moest. Momenten dat je afleiding zocht met je vriendinnen, met Netflix, maar diep in je voelde je altijd het donkere gevoel. Zijn ontbrekende aandacht knaagde aan je. Tot je dacht dat er niets van je zou overblijven.

Tuurlijk, daten gaat altijd gepaard met een portie onzekerheid. Of hij je nog wel leuk vindt. Waarom hij nog niet heeft geantwoord. Maar als je leeft in angst, dan weet je inmiddels dat er iets mis is.

Je manipulatieve lover zorgde ervoor dat je eigenlijk altijd bang was. Bang dat hij je zou verlaten en dat je dan alleen achter zou blijven. Hij gaf je het gevoel dat je het nooit zou kunnen redden in je eentje. Hij zei dat hij zoveel om je gaf, dat niemand ooit zoveel van jou zou houden als hij. En dat vatte je op als super lief, maar ondertussen voelde je ook dat je zonder hem nooit meer liefde zou voelen.

Je was bang voor zijn humeur. Bang dat hij uit zijn vel zou springen. Dat je het weer niet goed had gedaan, in zijn ogen. Je was nog niet eens zo bang voor de ruzies. Je was vooral bang dat hij boos zou worden en zou inzien dat hij beter af was zonder jou. Dat het andersom was, dat had je totaal niet door, maar dat zou je nu nooit meer overkomen.

Als je hem wel erg vaak verdedigt tegenover je vriendinnen, zit er iets niet snor

Destijds dacht je dat het aan hen lag. Dat zij niet konden zien hoe fantastisch je lover eigenlijk was. Dat zij niet konden inzien hoe perfect jullie bij elkaar pasten. Dat jullie voor elkaar gemaakt waren. En dat alles gebeurde om een reden.

Of je dacht dat ze jaloers waren op wat jullie hadden. Jullie beleefden hoge pieken en zij waren single of in een stabiele relatie. En dat zag jij als saai en niet avontuurlijk.

Je kunt bijna niet geloven hoe blind je was. Hoe het kon dat je niet zag dat zij het allerbeste met jou voorhadden. Want je vriendinnen willen niet alleen dat je gelukkig bent, ze willen ook dat je het allerbeste hebt. Niets dan het allerbeste is goed genoeg voor jou.

Hij had je in zijn macht. Hij wist iedere situatie te verdraaien en naar zijn hand te zetten. Maar inmiddels weet je dat je als wel erg vaak het gevoel hebt dat je hem moet verdedigen tegenover je vriendinnen, dat ze gelijk hebben.

Je zult nooit meer eindeloos wachten op iemand

Hoe vreselijk je je ook hebt gevoeld, daten met een manipulatieve man heeft er wel voor gezorgd dat je sterker bent geworden. Dat je meer voor jezelf opkomt. En dat wanneer iemand je aan het lijntje houdt, je dat lijntje doorknipt.

Je hebt geleerd dat als mannen niet voor je kiezen, ze nooit voor je zullen kiezen. Dat deed gruwelijk veel pijn om te ontdekken. Maar je weet nu wel dat je niet eindeloos wacht. Dat hij je tijd niet waard is. En dat alleen de man die honderd procent voor jou gaat het waard is.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Leuk voor nu of voor altijd? Dit zijn de verschillen tussen Mister Right Now en The One

Reageer op artikel:
Alleen als je een manipulatieve man hebt gedatet heb je dit geleerd
Sluiten