5 tips om je minder alleen te voelen tijdens de (gedeeltelijke) lockdown

Niemand heeft het makkelijk dit jaar maar degenen die zich (regelmatig) alleen voelen hebben het wel erg zwaar. Als je alleen woont, single bent of wél met huisgenoten woont maar toch niet lekker in je vel zit, kun je het heel zwaar hebben. Een serieus onderwerp wat we serieus willen proberen te verlichten voor je.

Je hoort stelletjes klagen over dat ze soms gek worden van elkaar, maar jij wordt pas écht gek: in je eentje! Nu we weer in een gedeeltelijke en ook redelijk strenge lockdown zitten, zijn veel mensen weer aangewezen op zichzelf en dat is soms erg lastig. Ook als je jong bent.

Je alleen voelen tijdens de lockdown(s)

Iedereen kan online zijn of met je willen FaceTimen, je alleen voelen gebeurt toch regelmatig. Zeker tijdens deze lockdown en momenteel redelijk uitzichtloze situatie. Probeer in ieder geval deze dingen te doen om je minder alleen te voelen of je daar minder bewust van te zijn door de juiste afleiding te zoeken.

Psst, sla deze tips op via Pinterest.

1. Zoek contact met anderen

Het belangrijkste is om contact te houden met je vrienden en familie. Dat kan op heel veel manieren. Eet je ’s avonds alleen? Zet dan gezellig FaceTime aan en eet virtueel met een vriendin die ook alleen eet of ‘schuif aan’ bij je ouders, vinden ze leuk! Daarnaast mág je ook gewoon een paar mensen zien – zolang je de afstand in acht neemt.

Haal een koffietje on the go en wandel een stuk met een goede vriendin, je vader, je moeder of broer of zus. Buitenlucht doet altijd goed en zo heb je toch dat contact én ben je buiten de deur.

2. Ontdek nieuwe (tijdrovende) hobby’s

Een andere manier om je tijd wat makkelijker door te komen, is door wat tijdrovende hobby’s te ontdekken. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rij gezet: Deze 4 knutselhobby’s heb je dit jaar ongetwijfeld links laten liggen maar zijn eigenlijk fantastisch

3. Werk aan je mentale gemoedstoestand

Als je je eenzaam voelt, is het belangrijk dat je hier serieus aan werkt. Je kunt allerlei dingen bedenken om wat lekkerder in je vel te zitten. Zorg er in ieder geval voor dat je goed slaapt (meteen een leuk idee voor een slaapkamer make-over), eet gezond (óók een leuke hobby) en sport. De sportscholen zijn opengebleven omdat het belangrijk wordt gevonden dat mensen daar kunnen blijven komen. Maak daar gebruik van.

4. Schakel professionele hulp in als dat nodig is

Zit je echt niet lekker in je vel? Dan speelde er misschien ook al meer. In dat geval is het verstandig je huisarts te bellen. Je hebt misschien wel professionele hulp nodig. Helaas kunnen je familie en vrienden niet jouw psycholoog zijn.

5. Maak het zo aangenaam mogelijk voor jezelf

Bovenal is het belangrijk dat je het aangenaam maakt voor jezelf. Zorg voor een gezellig sfeertje in huis, koop gezellige kaarsjes, draai rustgevende muziek en zing lekker luid onder de douche. Alles voor een goede mood!

Reageer op artikel:
5 tips om je minder alleen te voelen tijdens de (gedeeltelijke) lockdown
Sluiten