Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 4 nov 2020

Voel jij je ook alleen als je koppels ziet en zelf nog stééds single bent? Je bent echt niet de enige

Ineens lijkt iedereen hand in hand over straat te lopen. Het enige wat jij in je hand hebt is de vuilniszak die je aan de straat gaat zetten. Pfff. Waarom heeft IEDEREEN een relatie behalve jij? Je gaat je nog meer alleen voelen als je anderen zo gelukkig ziet samen en bent je er des te meer van bewust dat jij geen partner hebt.

First of all: je bent niet de enige. Hoewel dat soms wel zo lijkt, zijn er genoeg anderen die zich ook wel eens (of vaker dan wel ééns) alleen voelen. Shit is het wel.

Alleen voelen als je koppels ziet

Eenzaamheid is – vergis je niet – iets van alle leeftijden. Ook jonge singles kunnen zich enorm alleen voelen en een partner missen om hun leven mee te delen. Het jaar 2020 heeft daar in geen enkel opzicht goed aan gedaan want echt daten zoals we dat voorheen deden zat er niet bepaald in. Toch zul je zelf in zekere zin achter de liefde aan moeten gaan om het te kunnen vinden. Garanties krijg je nooit.

Maar hoe? Want nu iedereen samen lijkt te zijn en jij je soms eenzaam voelt, lijkt het alleen maar lastiger iemand te vinden en verliefd te worden. Een deel van het probleem is mindset. Je kunt je inderdaad focussen op alle koppels die je samen ziet lopen, hierdoor kijk je niet naar anderen die alleen lopen. Jij ziet wat je wilt zien.

Een andere mindset

Focus je vanaf nu minder op koppels die je ziet lopen en meer op jezelf. Word jij er gelukkig van naar al die stelletjes te kijken? Nee, mee kappen dan. Kijk naar wat je wél hebt. Vriendschappen bijvoorbeeld, dat is net zo veel waard als een relatie in sommige gevallen. Zeker in jouw geval.

Probeer dit maar eens: Zet één van deze 5 teksten (of allemaal) in je datingapp profiel en je scoort vanavond nog een match om mee te daten

Probeer daarnaast het spiraaldenken te voorkomen. Je roept zo makkelijk ‘er zal wel niemand voor mij zijn’ en ‘ik blijf de eeuwige single van de vriendengroep’ maar de kans is heel groot dat jij ook iemand gaat vinden. Wellicht niet meer dit jaar, maar jouw tijd komt nog wel. En over dat daten? Ook dat kan gewoon, weliswaar aangepast maar je leert iemand misschien wel beter kennen tijdens een wandeling met kopje koffie dan een avondje zuipen in de kroeg.

Reageer op artikel:
Voel jij je ook alleen als je koppels ziet en zelf nog stééds single bent? Je bent echt niet de enige
Sluiten