Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 11 mrt 2018

Allerbeste universiteit ooit bouwt zwembad om te chillen in je pauzes

Als je dacht dat jij jouw pauzes en tussenuren op de uni relaxed doorbracht, dan heb je nog niet gehoord over die van de Universiteit van Central Florida. Zij hebben namelijk een heus zwembad gebouwd om hun studenten ontspannen de dag door te laten komen.

Hoe chill klinkt dat?! Beetje ronddobberen tussen de studie-uren. Het leven klinkt direct nóg aangenamer als deze mogelijkheid tot je beschikking staat. Leerlingen van UCF mogen dan ook wel in hun handen knijpen met de beste school ooit.

Gezondheid voorop

De UFC Knights, het atletisch team van UCF, vertelt dat het zwembad zal dienen als een deel van het herstelproces na een intensieve dag sporten. Bij deze universiteit staat de gezondheid van de studenten namelijk voorop.

En het zwembad is niet het enige gedeelte van de zogenoemde Recovery Cove. Er is maar liefst 25 miljoen dollar (23,7 miljoen euro) in een heel renovatieplan gestopt. En alles voor de gezondheid van hun studenten. Hier houden de docenten écht van hun leerlingen.

Oke, de theorie hierachter is eigenlijk bedacht om sporters een ontspannend bad aan te bieden na hun trainingen. Maar goed, studeren zelf is al een sport, dus iedereen heeft recht op dit zwembad. Waar kunnen we ons aanmelden?

Gek op zwemmen? Dan moet dit op jouw bucketlist: Zwemmen in de magische Mexicaanse grotten hoort écht op je bucketlist
Grotten

Reageer op artikel:
Allerbeste universiteit ooit bouwt zwembad om te chillen in je pauzes
Sluiten