Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 feb 2018

Ben je ergens allergisch voor? Dan ben je waarschijnlijk super intelligent

Heb je last van hooikoorts, een glutenallergie of kun je niet tegen lactose? Dan is dat natuurlijk heel vervelend. Want dit zijn allergieën die je leven beïnvloeden. Maar er is ook een positieve kant aan alle ellende, want als je ergens allergisch voor bent, is de kans groter dat je een hoog IQ hebt.

Probeer er aan te denken als je weer eens niet mee kunt eten of niezend op de bank zit, met kleine oogjes. Aan het feit dat jij waarschijnlijk de slimste bent van je vriendinnengroep. Want hoe hoger je IQ, hoe groter de kans dat je ergens allergisch voor bent.

Hoe hoger je IQ, hoe groter de kans dat je ergens allergisch voor bent

Het blijkt allemaal uit recent onderzoek, getiteld: High intelligence: A risk factor for psychological and physiological overexcitabilities.

De wetenschappers bestudeerden de leden van Mensa, een organisatie waar alleen de intellectueelste mensen ter wereld lid van kunnen worden. De onderzoekers vroegen naar hun psychische toestand, naar ziekten, allergieën en auto-immuunziektes.

Conclusie: een hoog IQ is gerelateerd aan verschillende kwalen. Hoe dat kan is vooralsnog een beetje een raadsel. Maar misschien heeft het alles te maken met de evolutie. En het gezegde ‘wie niet sterk is, moet slim zijn’. Of nou, wie kwaaltjes heeft, moet slim zijn.

Reageer op artikel:
Ben je ergens allergisch voor? Dan ben je waarschijnlijk super intelligent
Sluiten