Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 11 december 2017

Haha zie je wel! Je kunt allergisch zijn voor kou

Je hebt mensen die met dit weer naar buiten rennen en liggend in de sneeuw engeltjes gaan maken. En je hebt mensen die denken dat die eerste categorie knettergek is. Want, waarom zou je in godsnaam naar buiten gaan en in de sneeuw gaan liggen als het zo gruwelijk koud is?

Ben jij ook meer een binnenmens met dit winterse weer? Bevriezen je handen bij de minste kou al en wil je niets liever dan emigreren naar een zonnig oord? Misschien roep je wel eens dat je niet voor dit weer bent gemaakt. En dat kan. Want je kunt gewoon allergisch zijn voor kou.

Allergisch zijn voor kou? Klinkt als een smoesje om de hele winter binnen te blijven, maar volgens wetenschappers bestaat dit echt.

Allergisch zijn voor kou

De allergie heet ‘koude urticaria’ en het is een vrij serieuze huidaandoening. Je kunt namelijk galbulten of zwellingen van krijgen als je wordt blootgesteld aan kou als je deze allergie hebt.

Ook kan de temperatuur zorgen voor een lage bloeddruk en dat kan gevaarlijk zijn. Verder kun je te maken krijgen met hartkloppingen, hitte aanvallen, hoofdpijn en het verlies van bewustzijn.

Voor de zekerheid maar binnen blijven

Een remedie is er niet tegen deze allergie. Het enige wat je kunt doen is binnenblijven.

Gelukkig komt deze aandoening niet heel veel voor. Maar goed, dat hoeft je er natuurlijk niet bij te zeggen als je vandaag écht de deur niet uit wil en je afspraken wil afzeggen…

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit zijn 7 zonbestemmingen waar je in de winter naar toe kunt die betaalbaar zijn

Reageer op artikel:
Haha zie je wel! Je kunt allergisch zijn voor kou
Sluiten