Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 24 apr 2017

Waaghalzen opgelet! Het allergrootste attractiepark ter wereld komt er aan

Hang je ook het liefst rond in de Efteling? Walibi? Of Hellendoorn? Jouw rollercoaster hartje zal van dit nieuws wel heel snel gaan kloppen. Want het allergrootste attractiepark ter wereld wordt gebouwd en het wordt jouw place to be.

Haal het kind weer in je naar boven

De droom voor menig vrouw die zich als een vis in het water voelt in een attractiepark komt uit. Het is dé plek waar je je weer even helemaal kind kunt voelen en waar de adrenaline je door het lijf giert. Wat voelt lekkerder dan dat? Het allergrootste attractiepark ter wereld komt er aan en dat is fantastisch nieuws.

Bedank Saudi-Arabië maar alvast. Dit land gaat namelijk een enorme attractiestad bouwen bij de hoofdstad Riyad. In totaal zal deze stad zo’n 334 vierkante kilometer groot worden. Even ter vergelijking: de Efteling heeft een oppervlakte van 2,67 vierkante kilometer. Dat is 125 keer zo groot. En dit park wordt drie keer zo groot als Parijs. Parijs, wow.

Duizend attracties jaaaa

Op het landgoed komen onder andere een groot safaripark en een vestiging van Six Flags. In 2018 gaat de bouw beginnen en in 2022 zou het eerste deel van deze geweldige stad open moeten gaan. Wat een entreekaartje precies gaat kosten is nog niet bekend. Wel weten we dat we hier héél graag naartoe willen. Voor een week of twee.

Nog maar vijf jaartjes wachten. Maar dat is niet erg, voor een attractiepark kun je nooit oud genoeg zijn.

Dit vind je misschien ook leuk: Er komt een nieuw pretpark à la Disneyland dat nóg sprookjesachteriger wordt

Reageer op artikel:
Waaghalzen opgelet! Het allergrootste attractiepark ter wereld komt er aan
Sluiten