Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 25 mei 2017

Wij ontdekten de allerlekkerste rosé die perfect is voor je zwoele zomeravonden

Het is zover. We hebben inmiddels al wat heerlijke warme lentedagen achter de rug en we genieten van de zon, eten en drinken. Maar wat absoluut niet mag ontbreken aan deze tijd van het jaar is de allerlekkerste rosé. En de rosé die wij ontdekten is echt perfect voor je zwoele lente- en zomeravonden.

Zie je het al voor je? Op een terrasje, op het strand of in het park. Zon op je hoofd, zonnebril op, lekker eten, fijn gezelschap en in je rechterhand een goed glas rosé. Dat is het leven. Maar, het kan soms knap moeilijk zijn om een keuze te maken als je voor een schap staat met wel honderd soorten.

Een lekkere rosé, die niet al te duur is. Klinkt als een bekende missie? Je hoeft nu niet meer urenlang voor alle flessen wijn te staan, want ik heb er eentje geproefd die écht fantastisch is. En je kunt hem gewoon kopen bij Albert Heijn.

Côtes de Provence rosé wordt jouw vriend

Aangenaam, ik ben Rosa en ik ging met Albert Heijn op wijnreis naar Zuid-Frankrijk om hun wijnen te proeven. Naar de wijngaarden in de Provence, om precies te zijn. Deze streek is de geboorteplek van de beste droge rosé ter wereld. En nu snap ik waarom.

Omgeven door een prachtig landschap (lees: een château, bergen en heel veel groen) vond ik deze rosé: de Côtes de Provence. En hij is goddelijk, fris en fruitig. Hij smaakt heerlijk bij tapas en daarom kun je het beste van deze rosé genieten tijdens de borrel of picknicksessies met je girlsquad.

Wat maakt deze rosé dan zo bijzonder, zul je denken? De vallei van Saint Victoire staat al eeuwen bekend om haar wijnen en de ligging is ideaal. Tussen twee bergen is een microklimaat ontstaan, waardoor de heerlijkste grenachedruiven goed kunnen groeien. Leuk feitje: maar liefst 50 procent van de totale rosé die wordt gemaakt in de Provence, gaat naar Amerika. Dan moet ie haast wel lekker zijn, dacht ik. En ja, ik ben fan.

Hebben

Als je het zelf wilt proberen, ren dan naar de Albert Heijn. Daar is deze rosé op dit moment afgeprijsd tijdens de AH zomer wijnmarkt van 6,99 euro voor 4,99 euro. Een fijn prijsje voor een rosé van wereldklasse. Het water loopt me alweer in de mond. Geloof me, deze wil je proeven.

LEES OOK: Yum: Dit zijn de perfecte rosé cocktails voor deze zomer

Reageer op artikel:
Wij ontdekten de allerlekkerste rosé die perfect is voor je zwoele zomeravonden
Sluiten