Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 11 jul 2019

Alles wat je wil weten over cellulite

Putten. Poffertjespan. Sinaasappelhuid. Er zijn veel woorden om cellulite te omschrijven. Feit is dat 98% van de Nederlandse vrouwen cellulite heeft. Maar wat is het precies en wat kun je ertegen doen? Beautify zet alle informatie op een rij, zodat je meer te weten komt over dit onderwerp.

Wat is cellulite?

Cellulite ontstaat als vet, afvalstoffen en vocht moeilijk afgevoerd kunnen worden onder de huid. Het bindweefsel verhardt, waardoor de sinaasappelhuid ontstaat. Er zijn trouwens verschillende oorzaken. Hormonen, genen en je levensstijl spelen een rol.

Kun je cellulite behandelen?

Het antwoord is ja, je kunt je sinaasappelhuid behandelen. Het betekent alleen niet dat ieder putje verdwijnt. Zo helpt koffiedik als scrub om de bloedsomloop te stimuleren.

Daarnaast zijn er verschillende anti-cellulite crèmes op de markt gebracht. Of deze crèmes werken lees je hier terug. Lees je dus vooral goed in voordat je je geld hieraan uitgeeft.

Wat in ieder geval werkt om cellulite te behandelen is LPG endermologie. De Beautify redactie heeft deze behandeling getest. De bevindingen vind je hier terug. Een nadeel van LPG endermologie is dat het in verhouding veel geld kost. Zo kostte deze kuur €550 voor tien behandelingen, maar de bindweefselmassages zijn effectief.

Helpt sporten tegen de putjes in je huid?

Ja, sporten kan helpen om cellulite tegen te gaan. Sporten helpt om vet om te zetten in spieren. Je huid wordt strakker, waardoor de sinaasappelhuid strakker wordt. Je cellulite is daardoor minder zichtbaar.

Welke oefeningen helpen dan?

Welke oefeningen je kunt doen ligt aan de zones waar je cellulite hebt. Bij de meeste vrouwen is dit op de bovenbenen en billen. Hier vind je oefeningen die billen strakker maken. Voeg die aan je sportroutine toe om je billen extra te trainen.

Voor ronde, gladde billen verwijzen we je naar dit artikel. Deze oefeningen voor je benen kun je thuis doen.

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten over cellulite
Sluiten