Renée
Renée | LinkedIn Life 15 april 2019

YES! Er is véél meer bekend over Disney + en we kunnen nu al niet meer wachten

Disney fans opgelet, want we hebben heel. veel. leuke informatie voor je. Natuurlijk weet je inmiddels al dat Disney +, de streamingdienst van Disney, wordt gelanceerd dit jaar. Hoog tijd om je bij te praten over alle ontwikkelingen.

Dat je een abonnement neemt op Disney + is als fan waarschijnlijk zo goed als zeker. Maar wat krijg je er precies voor terug?

Alles over de streamingdienst van Disney: Disney +

De enige informatie die we tot nu toe kregen is dat de dienst in het najaar gelanceerd wordt. (Zie ook: Vergeet Netflix want Disney komt met een eigen streamingdienst) Maar klopt die informatie nog?

Volgens Newsmonkey gaat Disney met Disney + inderdaad dit jaar de strijd aan met Netflix. Maar voordat we er in Nederland van kunnen genieten is het al lang en breed 2020. Nog even geduld, dus.

25 originele series en 10 originele films

In de samenvatting van Disney lezen we goed nieuws. In het eerste jaar dat Disney + van start gaat, staan er 25 nieuwe series en tien nieuwe films op de planning. Kijk, daar word je blij van. Een overzicht zie je hieronder.

Marvel Studios:

  • The Falcon and The Winter Soldier, een live-action serie met Anthony Mackie als Falcon en Sebastian Stan als Winter Soldier
  • WandaVision, een live-action serie met Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff en Paul Bettany als The Vision
  • Marvel’s What If…?, de eerste geanimeerde serie van Marvel Studios, geïnspireerd op de gelijknamige stripboeken

Walt Disney Animation Studios:

  • Into the Unknown: Making Frozen 2, een documentaire-serie waarin je ziet hoeveel werk en creativiteit het kost om één van de grootste Walt Disney Animation Studios films aller tijden te maken

Pixar Animation Studios:

  • Op Toy Story-gebaseerde projecten als Forky Asks a Question, een geanimeerde korte serie en de korte film Lamp Life

National Geographic:

  • The World According to Jeff Goldblum, een documentaire-serie
  • Magic of the Animal Kingdom, een documentaire-serie

Disney Television Animation

  • The Phineas and Ferb Movie (werktitel), een geanimeerde film met veel stemmen van de originele cast

En verder?

Andere originals die eerder zijn aangekondigd door Disney + zijn:

The Mandalorian, ’s wereld eerste scripted live-action Star Wars series; het nieuwe exclusieve seizoen van Star Wars: The Clone Wars; High School Musical: The Musical: The Series; de naamloze Cassian Andor serie met Diego Luna en Alan Tudyk; de Marvel Studios’ serie Loki met Tom Hiddleston; Monsters at Work, Diary of a Female President; en live-action films Lady and the Tramp, Noelle, Togo, Timmy Failure en Stargirl.

De non-fictie series die eerder zijn aangekondigd hebben we ook op een rijtje gezet. Be Our Chef, Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (werktitel), Earthkeepers (werktitel), Encore!, de nog naamloze Walt Disney Imagineering documentaire-serie, Marvel’s 616, Marvel’s Hero Project, (Re)Connect, Rogue Trip en Shop Class (werktitel).

Vanaf dag één staan alle dertig seizoenen van The Simpsons op Disney +. Daarnaast kondigt Disney aan dat de familie-vriendelijke Fox titels zoals The Sound of Music ook beschikbaar zijn onder de 7500 afleveringen en 500 films.

De prijs van een Disney + abonnement

De prijs van een Disney + abonnement ligt in de Verenigde Staten op $6,99 wat omgerekend €6 is. Daarmee gaan ze absoluut de concurrentie aan met Netflix. Het basic-abonnement in Nederland kost bijvoorbeeld €7,99, wat dus ongeveer twee euro duurder is.

Het doel is om binnen twee jaar Disney + in de grote delen van de wereld uit te rollen, waardoor Nederland uiteraard niet achterblijft. De dienst is dan beschikbaar op veel mobiele en connected devices, waaronder gaming consoles, streaming media players en smart televisies.

Reageer op artikel:
YES! Er is véél meer bekend over Disney + en we kunnen nu al niet meer wachten
Sluiten