Renée
Renée | LinkedIn Beauty & Style 4 april 2019

Wil je ook zo’n populaire jade roller? Lees hier waarom je ‘m zeker wil aanschaffen

Als je een beautymeisje bent én veel meiden op Instagram volgt heb je de prachtige jade roller vast voorbij zien komen. Het eeuwenoude Chinese beautyritueel is nu heel makkelijk thuis uit te voeren en Beautify praat je graag bij over dit onderwerp.

The Coucou Club jade roller is misschien wel één van de populairste beautytools die je nu overal tegenkomt. De rollers zijn gemaakt van 100 procent jade en de roller in dit artikel is ook nog eens van rose quartz. De jade-steen staat bekend om haar positieve werking op het zenuwstelsel, zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest en verdrijft negatieve energie.

De rozenkwarts staat voor liefde, voor jezelf én voor de ander. Het verhoogt het zelfvertrouwen, vermindert stress en balanceert emoties. Maar niet geheel onbelangrijk: wat doet het precies en hoe gebruik je het? Beautify dook in de wereld van de jade rollers en vertelt je er meer over.

jade roller the cou cou club

The Coucou Club jade roller

Het is heel simpel: je gebruikt de jade roller als schoonheidsritueel om je huid én de spieren daaronder te masseren. Super fijn toch? De roller heeft onwijs veel voordelen die we hieronder op een rij zetten.

1. Stimulatie van lymfedrainage en productie van collageen

Door de rollende beweging stimuleer je veel. Zo help je de lymfedrainage op gang, produceert de huid meer collageen, verbetert de bloedcirculatie en help je toxines verwijderen.

2. Vermindert donkere kringen

Wie weet lukt het je niet om acht uur per nacht te slapen of heb je permanent last van donkere kringen. Hoe dan ook, de kleine kant van de jade roller vermindert donkere kringen en ‘depuffs’ wallen. Wel zo fijn op ochtenden waarop je wekker net iets te vroeg gaat.

3. Heldere, frissere huid

Je huidskleur én textuur worden verbeterd door het rollen en masseren. Sterker nog, als je verlangt naar die natuurlijke glans op je huid dan is dit het product voor jou.

4. Vermindert fijne lijntjes

Omdat je jezelf met de jade roller iedere dag een mini (bindweefsel)massage geeft, helpt het op termijn fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Hoe gebruik je een jade roller?

The Coucou Club jade roller ziet er super mooi uit, maar het is misschien een beetje overweldigend om het voor het eerst te gebruiken. Want hóe gebruik je het precies? Volg de volgende stappen voor het mooiste en beste resultaat:

1. Reinig je huid en breng je skincare aan

Je gebruikt de jade roller dagelijks op een gereinigde huid die je net hebt verzorgd met je skincare. Hiermee bedoelen we een olie, serum of crème.

2. Maak de roller schoon

Om geen viezigheid op je schone huid te verspreiden maak je de roller van voor en na het gebruik even schoon met een nat doekje. Laat het aan de lucht drogen en bewaar het altijd in het bijgeleverde zakje.

3. Begin bij de kaak en wangen

Je jade roller is schoon, dus nu kun je beginnen met de massage op je kaak en wangen. Gebruik de grote kant en rol van het midden naar buiten en dan omhoog richting de oren.

4. Ga door naar je voorhoofd

Het is nu tijd voor je voorhoofd. Kies wederom de grote kant van de roller en rol van het midden naar buiten richting je oren.

5. Besteed tijd aan je ogen

Na je voorhoofd gebruik je de kleine kant van de jade roller voor de huid onder je ogen. Je begint in je binnenste ooghoek en werkt wederom naar buiten, richting de oren. Neem daarna ook je oogleden mee.

6. Sluit af met de nek

Voor je nek kun je weer de grote roller werken. Het voelt een beetje gek, maar je begint bij de kin en werkt dan naar beneden richting je sleutelbeen.

Rol minstens vijf tot tien minuten per dag voor het gewenste resultaat. Sommige mensen doen dit twee keer per dag om verschil te merken.

jade roller the cou cou club

Wil je ook een roller bestellen? Wij vonden ‘m bij Cosmania voor 45 euro en zijn sindsdien flink aan het rollen geslagen.

Reageer op artikel:
Wil je ook zo’n populaire jade roller? Lees hier waarom je ‘m zeker wil aanschaffen
Sluiten