Alles wat je altijd al wilde weten over het reinigen met micellair water

Steeds meer merken hebben een micellair water in hun assortiment. Het is een eenstaps reiniging dus super makkelijk in gebruik. Maar hoe werkt het precies en reinigt het net zo goed als een milk en lotion?

Micellair water vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het water daar is zo hard dat het niet goed is voor je huid. Zeep kan namelijk niet goed oplossen in hard water en slaat samen met de mineralen op de huid neer. Resultaat? Een huid die daar gevoelig voor is verandert, ondanks goede verzorging, in schuurpapier. Een micellair water om de huid mee te reinigen is dé oplossing hiervoor want het is het enige product dat je nodig hebt om je huid mee te reinigen, en naspoelen met water is niet nodig.

Maar hoe werkt het dan?

In het micellair water zitten micellen, dit zijn clustertjes die vuil en vet aan zich kunnen binden. Door met een wattenschijfje met micellair water over je huid te gaan, hechten de micellen zich aan je make-up en kun je het heel makkelijk verwijderen. Zelfs waterproof mascara en rode lipstick zijn eenvoudig te verwijderen. Ook fijn is dat het extreem zacht voor je huid is. Zelfs voor een droge huid is dit ‘water’ aan te raden.

De nadelen.

Hoewel micellair water makkelijk is in het gebruik en het ook heel goed je make-up verwijdert, blijft er wel wat van de lotion en het vuil achter op de huid. Voor het beste resultaat kun je het beste daarna je huid nog een keer te reinigen. Dat wil niet zeggen dat het geen ideaal product is om mee te nemen op vakantie, of te gebruiken na een avondje stappen wanneer je eigenlijk geen zin meer hebt in je hele reinigingsritueel. Verder kan een nadeel kan zijn dat wanneer je veel make-up draagt je fles wel erg snel leeg gaat, en je heel wat watjes nodig hebt om je make-up te verwijderen. Maar dit geldt natuurlijk ook voor een milk en lotion combinatie.

Extra tips

Make-up verwijderen is niet het enige dat een micellair water doet. Het is ook een hydraterend product dus ideaal om mee te nemen in het vliegtuig om je huid lekker gehydrateerd te houden. Ook kun je het water uitstekend gebruiken als tonic. Nog een handigheidje; omdat het water geen olie bevat is het uitermate geschikt voor het bijwerken van je eyeliner. Met een olie-achtige oogmake-up remover maak je er meestal nog een grotere knoeiboel van dan het al was, maar het water droogt meteen op en zo kun je meteen weer verder. Ideaal.

Ben jij fan en gebruik je al een micellair reinigingswater?

Reageer op artikel:
Alles wat je altijd al wilde weten over het reinigen met micellair water
Sluiten