Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 mrt 2015

Alles wat je moet weten om je perfecte haarborstel te vinden

Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer wanneer je in de winkel voor het schap met borstels en kammen staat. En welke zijn nou het meest geschikt voor jouw haar? Wij helpen je door de verschillende soorten borstels en kammen op een rijtje te zetten, zodat je jouw perfecte borstel makkelijk kunt vinden.

Voor de perfecte scheiding

Of je nu een midden-, zij- of zigzagscheiding wil, gebruik dan een plastic puntkam. Met de punt kun je de meest precieze scheidingen maken, en met de kam met fijne tanden kun je zelfs de kleinste weerbarstige haartjes temmen. Ook is deze kam je meest handige hulpje tijdens je haar opsteken.

Voor fijn haar of het borstelen van nat haar

De ‘Wet Brush’ is een ideale borstel, en wel om meerdere redenen. Ten eerste kun je met deze borstel je natte haar borstelen zonder je haar te beschadigen. Ten tweede is hij ook geschikt voor het borstelen van fijn, breekbaar haar. Door de flexibele borstelharen borstel je klitten uit je haar zonder dat je haar breekt.

Voor natuurlijk gekruld haar

Ja, ook degenen met gekruld haar kunnen hun haar borstelen. Met de Denman D4 Classic Styling Borstel kun je de krullen borstelen zonder dat ze pluizig worden. Zelfs nat haar is door te borstelen met deze borstel, gebruik daar dan wel een leave-in conditioner bij.

Om mee te eindigen

De Mason Pearson borstel is de koning onder de borstels. De mix van plastic en natuurlijke borstelharen zijn geschikt voor elk haartype, en laten je haren glanzen. Gebruik de borstel voordat je gaat douchen en voordat je naar bed gaat, want hij is ideaal om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid over je haar te verdelen.

Voor gladde blowouts

Met een ronde borstel kun je perfecte blowouts maken. Gebruik de borstel wanneer je haar nog vochtig is voor het meest gladde en gepolijste resultaat. Een ronde borstel is ook geweldig om extra volume in je haar te creëren.

Voor het ontwarren

Een kam met wijde tanden is heel handig om klitten uit je haar te halen. Gebruik een harde plastic kam alleen op droog haar, want op nat haar kan het ervoor zorgen dat je haar afbreekt.

Voor het maken van krullen

Een grote fout die vrouwen maken is een metalen ronde borstel gebruiken om hun natte haar mee te krullen tijdens het föhnen. Metaal wordt enorm heet van de hitte van een föhn, en daardoor raakt je haar snel beschadigt. Gebruik alleen een metalen ronde borstel op haar dat voor 80 procent droog is. Dan krijg je de mooiste en gezondste krullen.

Voor glad, steil haar

Voor dit type haar heb je een basic borstel nodig, die niet aan je haar trekt zodat het breekt. Een paddle borstel volgt de contouren van je haar. De platte, vierkante vorm van de borstel zorgt ervoor dat je geen slagen of krullen in je haar maakt, maar dat het mooi stijl blijft tijdens het drogen. Het rubber kussen van de borstel helpt wrijving te verminderen wat statisch haar voorkomt.

Voor touperen

Puntkammen worden veel gebruikt voor het touperen van haar, maar de plastic tanden zijn niet echt goed om je haar ruw mee te behandelen. Beter kun je een borstel met haren gebruiken. Hier kun je ook goed mee touperen maar het is een stuk zachter voor je haar. En wanneer je klaar bent met touperen kun je je haar op een zachte manier glad borstelen. Eigenlijk 2-in-één.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten om je perfecte haarborstel te vinden
Sluiten