Alles wat je nodig hebt deze zomer: DIY alcoholische ijsjes

Omani

Zo simpel. Zo briljant. Zo makkelijk om te maken. Zo nodig. En wel nu!

IJsjes in de zomer? Graag. Alcohol in de zomer? Graag. Een combinatie van de twee? Hell yeah.

Het is super simpel. Ken je die ijsvormpjes die je vroeger in de vriezer had liggen? Ja natuurlijk ken je die nog, bijna ieder kind had ze. Nou ze zijn echt niet alleen leuk om mee te spelen als kind. Je kunt er namelijk ook een volwassen versie van maken.

We hebben een aantal voor jullie op een rijtje gezet:


Chocolate dipped red wine popsicle

Deze verrukkelijke ijsjes zijn van rode wijn en aardbeitjes gemaakt. Niet te vergeten dat ze vervolgens in de chocolade worden gedoopt.
Recept:
500 gram aardbeien
100 ml suikerwater (100 ml water en 100 ml suiker verhitten tot suiker is opgelost)
2 eetlepels balsamicoazijn
170 gram chocola (gesmolten)

Alles bij elkaar voegen (behalve de chocola) en in de blender gooien, tot het gepureerd is. Giet het in dee ijsvormpjes en vries in. Als deze volledig bevroren zijn kun je ze dippen in de gesmolten chocola en weer terug in de vriezer leggen.
.

Gummy wodka ijsjes

Eeen pure genie heeft deze knallers bedacht. Wodka gummy beer ijsjes maakt je nostalgisch naar je kindertijd en is gelijk een cocktail. Briljant.
Recept:
250 ml wodka
750 ml 7-Up
150 gram gummy beertjes

Laat de beertjes 24 uur in wodka weken. Voeg daarna de 7-Up eraan toe. Verdeel het mengel over de ijsvormpjes, tot ze voor een derde gevuld zijn. Stop in de vriezer tot ze bevroren zijn en herhaal dit proces nog twee keer, tot de vormpjes helemaal gevuld zijn. Het kost je wat werk, maar dan heb je ook wat.


Nectarine Bellini

Deze gaan het niet lang redden in je vriezer waarschijnlijk. Te lekker zien deze eruit. Ren nú naar de supermarkt voor de ingrediënten.
Recept:
12 nectarines
500 ml champagne of prosecco

Pel en ontpit de nectarines en gooi ze in de blender tot je een mooie puree hebt. Houd een 25 procent champagne 75 procent puree ratio aan, dan kun je zoveel ijsjes maken als je zelf wilt. Stop het mengel in je ijsvormpjes en vriezen maar.


Creamy margarita

Yummie! Deze kleintjes zien er echt hemels uit en zullen sowieso ook zo smaken. En gezien ze zo klein zijn mag je er heus wel een tweede.. en misschien zelfs een derde.
Recept:
Kleine papieren wegwerp bekertjes
Kleine houten stokjes

250 ml limoensap
1 blikje gecondenseerde melk
250 ml water
70 ml tequila
4 losse limoenen

Combineer alle ingrediënten, behalve de losse limoenen, in een blender. Vul de bekertjes voor 90 procent met het mengsel. Snij de limoen in dikke plakken en duw de houten stokjes erdoorheen tot de limoen in het midden zit. Leg de stokjes voorzichtig bovenop het mengsel in de bekertjes en laat deze invriezen.


Mango Chili Tequila

Save the best for last. Deze horen ze in winkels te verkopen, zo fantastisch zien ze eruit. Héérlijk.
Recept:
750 gram rijpe mango
100 ml limoensap
100 ml agave
100 ml water
125 ml tequila
Chilipoeder

Pureer alle ingrediënten, behalve de chilipoeder, in de blender tot je een egale puree hebt. Giet deze in de ijsvormpjes. Wanneer deze bevroren zijn kun je de top bedekken met chilipoeder. Geniet lekker.

LEES OOK: Hip & lekker: Dit zwarte ijs wordt een heus ding deze zomer