Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 1 jan 2016

Alles wat je tegen 1 januari zou willen zeggen

In eerste instantie is 1 januari een dag die je snel wilt vergeten. Het enige wat je wilt is met je katerige hoofd - en misschien met een knappe man - in bed liggen totdat het 2 januari is geworden of tot de zomer is begonnen. Maar het is ook een dag waarop alles opnieuw begint. Een dag met kansen. Dit is alles wat je tegen 1 januari zou willen zeggen.

1 januari, bedankt

Want misschien zag je een beetje op tegen oudejaarsavond. Omdat het zo gezellig en spectaculair móét zijn. En omdat je nooit het juiste feestje lijkt te kiezen. Maar het was goed. Je was met de mensen die het belangrijkste zijn voor je. En als het inderdaad verschrikkelijk was: het is nu voorbij.

1 januari, je bent dubbel

Een dag met een dubbel gevoel. Je hebt hoofdpijn, de feestdagen zijn voorbij en er is voorlopig niets om naar uit te kijken. Had je nou toch maar een vakantie gepland in januari.

1 januari is een nieuw begin, maar je hoofd bonkt nog van de gevolgen van het vorige jaar. Het is een dag vol hoop, maar ook een dag vol melancholie. Je wilt het afgelopen jaar vergeten. De dingen die je fout hebt gedaan. De dingen die je niet hebt gedaan, maar wel had willen doen. Misschien kabbelt je leven voort en is er weinig noemenswaardigs gebeurd. En misschien begint dat nu aan je te knagen.

1 januari, vanaf nu ga ik alles anders doen

Je gaat niet meer terug naar de man die je niet respecteert en die je niet écht liefheeft. Dit jaar ga je geen genoegen nemen met minder. Dit jaar ga je voor een man die helemaal voor jou gaat. Die jou op nummer één zet.

Dit jaar ga je meer voor jezelf opkomen. Ben je ergens ontevreden over, dan ga je dat aanpakken. Dit jaar ga je vaker ‘nee’ zeggen als je ‘nee’ voelt, als je hele lichaam ‘nee’ schreeuwt. Maar je gaat ook vaker ‘ja’ zeggen als je eigenlijk wel wilt, maar niet durft. Nét iets vaker uit je comfort zone stappen misschien, zodat je meer van de wereld ziet en nieuwe dingen ontdekt.

1 januari, je bent geweldig

Vanaf nu is 1 januari één van je favoriete dagen van het jaar. Omdat je vandaag de kans hebt om alles anders te gaan doen. Alles waar je ook maar een beetje ontevreden over bent. Een frisse nieuwe start. Een nieuwe jou.

LEES OOK: Een ode aan ons oh zo geliefde bed

Reageer op artikel:
Alles wat je tegen 1 januari zou willen zeggen
Sluiten