Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 3 jul 2018

Dit is de reden waarom je alles wilt weten over de ex van je nieuwe vlam

Je hebt een man leren kennen en het wordt steeds gezelliger en gezelliger. Inmiddels weet je bijna alles over hem en waar hij zich iedere dag mee bezighoudt. En waar hij zich ooit mee bezig gehouden heeft. Want ook zijn ex krijgt een uitgebreide controle.

Je kunt er niks aan doen. Als je even een moment niks te doen hebt, ga je gewoon op zoek naar informatie over de ex van je nieuwe vlam. Het gaat bijna automatisch. Maar waarom doen we dat toch altijd?

Ex van je nieuwe vriend onderzoeken

Na een paar dagen, wat zeggen we, paar uurtjes ben jij er al helemaal achter of ze een sport doet, wie haar vriendinnen zijn, waar ze woont en hoe oud ze is. En je weet misschien ook wel of ze van katten of van honden houdt.

Tikkie onzeker

Psychologen zeggen dat het komt omdat je zelf misschien nog wat onzeker bent over jezelf of over je relatie.

Als je onzeker bent over jezelf, ga je op zoek naar bevestiging. Je wilt jezelf steeds knapper, beter en leuker voelen dan anderen, waaronder zijn ex. En je wilt dat je nieuwe vlam je ook knapper, beter en leuker vindt dan zijn ex. Dat laatste wil je vinden als je je misschien nog niet zo op je gemak voelt in je relatie.

Je niet op je gemak voelen bij hem, hoeft trouwens niet per se aan jouw eigen onzekerheid te liggen. Hij kan dat gevoel ook opwekken door zijn ex af en toe te benoemen bijvoorbeeld.

Niet in blijven hangen

Als je merkt dat je iedere dag wel even op alle socialmediakanalen van zijn ex aan het kijken bent, stop er dan mee. Het gaat je uiteindelijk alleen maar tegenzitten in plaats van helpen. Leg je erbij neer dat het zijn ex is en ben haar juist dankbaar voor het feit dat ze nu zijn ex is.

Alles gebeurt met een reden. En dat hij een relatie met haar heeft gehad, heeft hem ook weer gemaakt zoals hij nu is. Dat hij nu met jou omgaat, is omdat hij jou super leuk vindt. En dat ben je ook. Dat is een ding dat zeker is.

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom je alles wilt weten over de ex van je nieuwe vlam
Sluiten