Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Beauty 23 jul 2020

Dit wil je – Ijsblokjes met aloë vera zorgen voor een strakkere huid

Zijn we niet altijd in voor een leuke hack als het aankomt op beauty-gebied? En helemaal wanneer je er daardoor nóg beter uit gaat zien? Juist ja, wij dachten van wel. Daarom hebben wij iets leuks voor je in petto. Ijsblokjes met aloé vera waardoor je huid strakker wordt.

En het leuke is: je kunt ze thuis zelf maken.

Ijsblokjes met aloë vera

Je weet vast wel dat veel huidverzorgingsproducten beweren dat ze je huid strakker kunnen maken en de poriën kunnen verkleinen. Daarnaast zijn er ook enkele primers die zijn ontworpen om overtollige olie te bestrijden bij warmer weer. Maar what about de dagen dat je huid letterlijk één vette bedoeling is?

Daar komt ie: verkoelende producten zijn dé oplossing. Veel mensen zweren bij verkoelende producten waarmee je uiteindelijk een mooie verzorgde huid creëert. Maar wat doen verkoelende producten aka ijs dan precies? Het vernauwt het vaatstelsel, dus je lymfeklieren worden echt uitgepompt waardoor de huid strakker wordt gemaakt. Klinkt goed, toch?

Een expert heeft zichzelf de ijsadvocaat genoemd omdat ze een hele slimme beautyhack had ontdekt. Hierbij vries je verse aloé vera-gel in een ijsblokjeshouder. Om het zelf thuis te proberen heb je het volgende nodig:

  • Een aloë vera plant
  • Een mesje
  • Een rasp
  • Een ijsblokjeshouder

Hoe maak je het?

1. Je snijdt een blad van de aloë vera plant doormidden en pelt alle scherpe randen eraf. Vervolgens gebruik je je mes om het blad in het midden open te snijden, hierdoor wordt de gel die daarin zit zichtbaar.

2. Schraap met een rasp de gel van elke helft in een kannetje. Dit is de beste manier om de gel er uit te halen, zodat deze mooi en vloeibaar is. Lees: zonder dikke stukjes die lastig aan te brengen zijn.

3. De gel die je er zojuist hebt uitgehaald, kan direct dienen als een masker voor op de huid. Je kunt het 20 minuten laten intrekken en daarna met koud water afspoelen (voor een direct verstevigend effect). Aloë vera is ook een geweldig ontstekingsremmend middel. Het is daarom ook perfect om te gebruiken na het zonnen of na een insectenbeet. Wát een wonderspul.

4. Wanneer je voor het echte werk gaat, voor het ijskoude goedje, giet je de gel in de ijsblokjeshouder en vries je het in. Wanneer de gel goed bevroren is, zijn ze de ijsblokjes ready om gebruikt te worden. Laat de blokjes op een masserende manier over je gezicht glijden. Doe dit ongeveer twee keer per maand. Enne… vergeet je nek niet ;).

Op naar het tuincentrum! Be right back…

Lees ook: Dit zijn ze: de trucs die écht werken bij een muggenbult

Reageer op artikel:
Dit wil je – Ijsblokjes met aloë vera zorgen voor een strakkere huid
Sluiten