Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 mei 2018

Alpaca boerderijen in Nederland: Dit zijn de allerleukste uitjes met de schattige dieren

Voor een alpaca wandeling hoef je echt niet de grens over. Want in Nederland zijn er heel wat alpacaboerderijen waar je kunt knuffelen met de allerliefste dieren. Op deze plekken in ons land vind je de allerleukste uitjes met alpaca's.

Lunchen of High tea’en tussen de alpaca’s

Vergeet de alpaca wandeling. In Lemerlerveld in Overijssel is een alpacaboerderij waar je gezellig een high tea of lunch kunt nuttigen tussen de wollige beestjes.

Prijs winnende alpaca’s knuffelen

Bij Alpacahoeve de Klinkenberg wonen alpaca’s die kampioenstitels op hun naam hebben staan. Ze zijn bekroond op de internationale alpacabeurs.

Ook woont hier een alpacatweeling Rosita en Rosanne. En tweelingen komen bijna niet voor bij alpaca’s.

Vakantie vieren met uitzicht op alpaca’s en een alpaca wandeling maken

Bij Alpacafarm Vorstenbosch in Brabant is er een vakantiewoning naast een van de weides met alpaca’s. In de zomer kun je daar misschien zelfs wel een mini alpaca geboren zien worden. Hoe cute zou dat zijn?

Een wandeling maken is overigens ook gewoon mogelijk. Dat kan in de bossen van Natuurgebied De Masshorst. Je mag dan om en om een alpaca begeleiden. Zin in.

Picknicken met alpaca’s

Heb je wel eens gepicknickt tussen alpaca’s? Bij River Forelands in het Land van Maas en Waal is het mogelijk om te genieten van een boerenlunch tussen de alpaca’s direct aan de Waal.
Een boerenlunch bestaat uit een glas sap of melk en huisgemaakte speltboterhammen.

Een alpaca kopen bij Alpaca Top Dutch

Oke, je moet wel echt flink wat ruimte hebben bij je huis of op een boerderij wonen. Maar als je de gelegenheid hebt, kun je hier je eigen alpaca kopen. Het hele jaar door biedt Alpaca Top Dutch alpaca’s te koop aan, zowel merries, hengsten als veulens in diverse kleuren. De verkoop wordt overigens goed begeleid, want de mensen van de boerderij willen dat de alpaca’s alleen terecht komen bij écht goede baasjes. En dat snappen wij maar al te goed.

Reageer op artikel:
Alpaca boerderijen in Nederland: Dit zijn de allerleukste uitjes met de schattige dieren
Sluiten