Als alles mis gaat: Onthoud dan deze 5 dingen

Het leven gaat niet altijd zoals je had gehoopt. Of je nou een baaldag hebt of je hele leven in ziet storten omdat je grote liefde het uitmaakt of je contract niet wordt verlengd: soms is alles k*t.

Als je zo’n moment hebt dat het leven een andere wending neemt, kun je eigenlijk maar een ding doen. En dat lees je in dit artikel.

Maar onthoud ook deze vijf dingen, om jezelf er weer bovenop te helpen.

1. Pijn betekent dat je groeit

Soms worden deuren in het leven gesloten, terwijl je dat zelf helemaal niet wil. Maar dan is het tijd om verder te gaan. Kennelijk is het voor jou dan tijd om dat hoofdstuk af te sluiten.

Dat is een goed ding, want vaak veranderen we niet van baan of relatie, tenzij onze omgeving ons daartoe dwingt.

Waarschijnlijk gebeurt dit allemaal niet zonder pijn, maar onthoud dan dat pijn je uiteindelijk sterker zal maken. Pijn betekent niet dat je hebt gefaald, maar juist dat je groeit.

2. Onthoud dat alles in het leven tijdelijk is

Het is moeilijk, maar probeer geduldig en positief te blijven. Uiteindelijk komt er iets beters op je pad. Misschien niet meteen, maar uiteindelijk wel.

Regen duurt nooit voor eeuwig en zo is het ook niet altijd donker en duurt pijn ook niet voor altijd. Helaas duren de leuke dingen niet voor altijd, maar de nare dingen gelukkig ook niet.

3. Iedere struggle is weer een stap vooruit

Als je iets wil, ga er dan voor. Ook al kan het misgaan, ook al gáát het mis. Want iedere stap is een stap dichterbij je doel. De stugggles horen bij het pad om ergens te komen. Het betekent niet meteen dat je afwijkt van het pad.

4. Vertrouw erop dat het goed komt

Goed, je leven zal er misschien – waarschijnlijk – niet exact zo uitzien als je had gedacht van tevoren. Maar vertrouw erop dat dit dan zo had moeten zijn. Het is een cliché, maar uit iedere struggle valt weer iets te leren over het leven. Zie dit als een kans om te leren, want juist dan zul je sterker dan ooit worden.

5. Weet dat je sterker bent dan je denkt

Probeer positief te denken, eet gezond, beweeg voldoende, vrees niet te veel voor de toekomst, lach om dingen die je vrolijk maken en dan zul je sterk genoeg zijn om het leven aan te kunnen.

Het leven is zwaar, maar jij bent sterker. Je bent zoveel sterker dan je denkt. Onthoud dat en alles zal goed komen.

Doe dit als het leven niet zo gaat zoals je had gepland (en ja, dat is bijna altijd het geval)

Reageer op artikel:
Als alles mis gaat: Onthoud dan deze 5 dingen
Sluiten