Als deze 6 dingen je bekend voorkomen volg je je intuïtie meer dan je ooit dacht

Misschien weet je van jezelf wel dat je altijd op je gevoel af gaat. Maar misschien heb je het ook wel niet door, dat je eigenlijk heel erg in contact bent met je intuïtie. Luister jij naar je intuïtie? Als je je herkent in deze zes punten, dan ben jij een intuïtief persoon.

1. Andere mensen verklaren je soms voor gek om de keuzes die je maakt

Als je toch niet voor die stage of baan gaat bij dat bekende bedrijf, bijvoorbeeld, maar toch kiest voor een kleinere organisatie. Of als je die kamer laat schieten, omdat je er geen goed gevoel bij hebt. Anderen zeggen dan dat je moet denken aan wat goed op je cv staat. Of dat je dan in ieder geval een huis hebt en vanaf daar wel verder kunt zoeken. Maar jij bent het daarmee oneens. Want het voelde gewoon niet goed.

2. Je neemt nooit zomaar iets van iemand aan

Andere mensen kunnen zeggen wat ze willen, jij gelooft niet zomaar dat het waar is. Je wilt altijd het fijne overal van weten. Je gaat ook regelmatig de discussie met mensen aan, maar dat is gewoon omdat je denkt dat dingen niet altijd zwart-wit zijn.

3. Je lapt regels geregeld aan je laars

Tja, regels zijn voor jou niet per se regels. Je ziet het meer als een richtlijn. Want als jij het ergens niet mee eens bent, of het voelt niet goed, nou dan ga je echt niet klakkeloos de regels opvolgen. Als een regel nergens op slaat, dan ga jij liever op je gevoel af dan op een stomme regel.

Afgaan op je gevoel en gelijk hebben

4. Je over-analyseert berichtjes

Van mannen. Maar ook wel van je baas of een vriendin. Soms zegt iemand iets, maar kun je het toch niet geloven.

Als een man wat liefs zegt bijvoorbeeld, kan het toch verkeerd voelen. Omdat hij geen smiley meezendt misschien. Alsof hij een verborgen boodschap in de spaties heeft gezet. Als intuïtief persoon wil jij ontdekken wat iemand écht bedoelt.

5. Je draagt het vaakst de kledingstukken waar je niet naar op zoek was

Je kunt nog zo hard op zoek zijn naar een nieuwe zwarte spijkerbroek, als je die beeldige trui ziet móet je die gewoon meenemen. Je hebt ‘m helemaal niet nodig en daarom twijfel je wel een beetje. Maar toch wist je meteen dat dit kledingstuk bij je paste. En uiteindelijk heb je die trui echt onwijs vaak aan. Het zijn vaak de items waar je niet naar op zoek was, waar je achteraf het blijst mee bent.

6. Je vraagt wel advies, maar uiteindelijk doe je wat je zelf wil

Je vraagt vaak je vriendinnen wat je moet doen, als je een keuze moet maken. Of het nou gaat om een baan, een man of een huis, je vraagt je besties om raad. Maar ongeacht wat zij zeggen, maak je uiteindelijk toch je eigen keuzes. Je luistert wel, maar wat zij zeggen is meer een bevestiging van wat je eigenlijk allang wist. Je volgt je intuïtie en dat is maar goed ook, want gelukkig pakt het bijna altijd wel goed uit.

Misschien wil je dit ook lezen: WTF: Van denken dat je dik bent, kun je gewoon aankomen

Reageer op artikel:
Als deze 6 dingen je bekend voorkomen volg je je intuïtie meer dan je ooit dacht
Sluiten