Als je aan deze 5 dingen voldoet, ben je waarschijnlijk slimmer dan andere mensen

Je kunt natuurlijk studeren en boeken lezen, maar als je aan deze vijf dingen voldoet, dan heb je sowieso al een streepje voor. Want dan heb je gewoon een hoger IQ. Score!

1. Als je een goede bilpartij hebt

Ja, als je een big booty hebt, dan mag je jezelf natuurlijk al gelukkig prijzen. Want iedereen wil wel volle, ronde billen. Maar het wordt nóg beter. Vrouwen met grote billen zijn namelijk intelligenter. Dat blijkt allemaal uit onderzoek van the University of Oxford.

Nu denk je misschien: hoe dat zo? Nou volgens de onderzoekers zijn omega 3-vetten rijkelijk aanwezig in je achterwerk. En laten die vetten nou net goed zijn voor je hersenen.

Bonuspuntje voor vrouwen met een goede bilpartij: je bent ook nog eens gezonder. Je hebt namelijk een lager cholesterol en hebt minder kans op diabeters of hartproblemen. Steek dat maar in je zak, jij sexy lady.

2. Als je van sushi houdt

Als er sushi voor je op tafel staat, krijg je spontaan kriebels in je buik en een glimlach van oor tot oor. Sushi is hemels, je wordt er gelukkig van en je raakt er van in extase. Je zou bovendien wel iedere dag de rolletjes van rijst en verse vis kunnen eten, want het verveelt nooit of te nimmer.

Komt dit je bekend voor? Dan ben je niet alleen een onwijze sushilover, maar ook nog eens een smart cookie. Ook hier gaat het weer om omega 3. Sushi bevat ontzettend veel van deze vetzuren. En volgens onderzoek van de Universiteit van Los Angeles blijkt namelijk dat mensen die genoeg voedsel eten met Omega 3, beter scoren met IQ testen. Vanavond sushi bestellen dan maar?

3. Als je te laat bent geboren

Kinderen die 41 weken of meer in de buik van hun moeder hebben gezeten, scoren beter op cognitieve testjes en schooltoetsen dan kinderen die wel op tijd of zelfs te vroeg zijn geboren.

Onderzoekers van de Northwestern University bekeken 1,4 miljoen geboortecertificaten in Florida. Ze vergeleken dat vervolgens met resultaten die bekend zijn bij scholen. De kinderen die te laat waren geboren, presteerden beter dan de kinderen die met 39 or 40 weken ter wereld kwamen.

4. Als je het oudste kind bent

Dat blijkt uit IQ tests van een kwart miljoen Noorse broers en zussen van achttien en negentien jaar oud. Het gaat niet om onwijs veel verschil. Als je de oudste thuis bent, ben je waarschijnlijk iets van 2 IQ-punten slimmer. Maar toch, hè, je kunt wel mooi zeggen dat je het intelligentst bent uit jullie gezin.

5. Als je altijd laat naar bed gaat

Was het gisteravond weer mislukt? Je voornemen om op tijd te gaan slapen? Helemaal niet erg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat juist mensen die laat gaan slapen winnen in het leven.

Onderzoekers bekeken de resultaten van honderd studenten van de Universiteit van Madrid. Het bleek dat hoe later de studenten naar bed gingen, hoe hoger hun IQ en hoe beter ze waren in redeneren. Ha! Jammer joh earlybirds.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Snel afgeleid? Dan ben je súper slimsnel-afgeleid-770x462

Reageer op artikel:
Als je aan deze 5 dingen voldoet, ben je waarschijnlijk slimmer dan andere mensen
Sluiten