Als je altijd moeite hebt om wakker te worden, lees dan dit

Werd je vanochtend wakker met het gevoel alsof er een olifant over je heen was gelopen? Of een vrachtwagen over je heen was gereden? Denk je vaak bij het wakker worden: ‘Oh, vanavond ga ik vroeg naar bed’? Lees dan even verder, want er is een reden dat je altijd moe en gebroken wakker wordt.

Het blijkt namelijk dat je telefoon invloed heeft op je slaap. En het nare is: óók als je ‘m niet gebruikt.

Uitgeslapen wakker worden na weinig slaap

Slapen als een roosje, zonder telefoon

Uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in Jama Pediatrics, blijkt namelijk dat telefoons, computers en andere elektronica je uit je slaap houden. En dat niet alleen, het heeft ook een negatieve invloed op de kwaliteit van je slaap.

Onderzoeker dr. Ben Carter, keek naar de effecten van elektronische apparatuur op de slaap van honderden kinderen en jongeren. Ze gebruikten hun iPads en telefoons niet per se in bed, maar de apparaten verstoorden tóch hun slaap.

Of het nou komt door straling of door geluiden of lichtjes van de apparaten, het kan in ieder geval geen kwaad om je telefoon in de woonkamer te laten liggen of net buiten de slaapkamer. Je zult zien dat de kwaliteit van je slaap wordt verhoogd en de olifant minder vaak op bezoek komt.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Ben je chaotisch en slordig? Dan behoor je tot de slimste mensen op aarde

Reageer op artikel:
Als je altijd moeite hebt om wakker te worden, lees dan dit
Sluiten