Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 24 mrt 2016

Als je deze 12 tekenen herkent weet je zeker dat je in een quarterlife crisis bent beland

Is dit het nou? Is er niet meer in het leven? Heb je vaak dit soort vragen? Tja, dan is je quarterlife crisis echt.

1. Je bent jaloers op je huisdier

Want hij kan gewoon de hele dag een beetje slapen, chillen en naar buiten turen. Dat je je na een uur al zou vervelen als jullie van leven zouden ruilen – en dat je huisdier waarschijnlijk niet heel goed zou presteren op je werk – daar hebben we het gewoon niet over.

2. Je vriendengroep is verdeeld in twee kampen

Je hebt het kamp met de singles die ieder weekend uitgaan alsof de wereld de dag er na vergaat en mannen versieren alsof het een Olympische sport is. En aan de andere kant heb je je vriendinnen die praten over hypotheken, samenlevingscontracten, boodschappen en zwanger zijn. Op één of andere manier heb je het idee dat je nergens bij hoort.

3. Je fantaseert over manieren om je baas wat aan te doen

Niet echt iets ergs natuurlijk. Maar soms heb je gewoon behoefte om weg te lopen en nooit meer terug te komen. Wat zou het lekker zijn als je voor jezelf werkte.

4. Je voelt je sip als collega’s een nieuwe baan hebben gevonden

Niet per se omdat ze weggaan, maar omdat jij er al langer werkt en zij kennelijk veel eerder een betere baan hebben gevonden. Het leven is oneerlijk.

5. Social media maakt je depressief

Om dezelfde reden eigenlijk, want iedereen van jouw leeftijd lijkt het beter voor elkaar te hebben.

6. Je kijkt jaloers naar stelletjes met hetzelfde windjack

Hetzelfde geldt voor totaal uitgeputte moeders met dezelfde outfit aan als hun man. Vroeger keek je naar dit soort mensen met maar één gedachte: jij zou zo nooit worden. Nu denk je alleen maar: zij hebben weten tenminste wat ze willen in het leven en hebben het allemaal op orde.

7. Je weet niet of je blij of depressief bent als je je ID-kaart moet laten zien als je wijn koopt

Enerzijds ben je trots dat je nog geen anti-rimpelcrème nodig hebt, anderzijds vind je het be-la-che-lijk dat je kennelijk nog steeds niet serieus wordt genomen in het leven. Want hallo, je bent volwassen hoor.

8. Feitelijk weet je eigenlijk helemaal niets meer in het leven

Want de vraag wat je nou eigenlijk wilt, hoor je constant in je hoofd. Je kunt mensen die zeggen dat het belangrijk is om naar je gevoel te luisteren wel wat aandoen, want je weet gewoon echt niet wat je gevoel zegt. Kan je gevoel misschien wat harder praten of beter articuleren?

9. Je wordt zuur van mensen die wél een auto hebben

Want ten eerste: hoe kunnen ze dat betalen? En ten tweede: hoe kunnen ze dat betalen? Jij kunt amper de huur ophoesten, wat gaat er mis? Dat je in een stad woont en eigenlijk helemaal geen auto nodig hebt, doet er niet toe.

10. Je denkt verlangend terug aan je middelbare schooltijd

Zelfs al kun je je nog herinneren dat je toen dacht: dit is verschrikkelijk, waarom zeggen mensen dat dit de mooiste tijd van je leven is?

11. Je weekenden zijn nooit zoals je ze wilt

Als je vrijdagavond, zaterdag en zondag helemaal hebt volgepland, snak je naar een weekend waarin je helemaal niets hoeft. Gewoon even rust. Maar als je dan niets te doen hebt, vind je jezelf terug op de bank. Je kijkt een heel seizoen van een serie op één dag terwijl je ondertussen je exen en hun nieuwe vriendinnen stalkt op Facebook, Instagram en Twitter. Jouw nieuwe lover heet ‘zelfmedelijden’.

12. Je hebt iedere dag een kledingcrisis

Dat glittertasje kan eigenlijk niet meer, maar je wilt ook niet meteen een stoffig mantelpakje aan. Het is een ware struggle.

Maar kop op, het komt allemaal wel weer goed. Want hoe ongelooflijk genieten is het dat je op zaterdag kan stappen met de ene helft van je vriendinnen en de volgende dag kunt knuffelen met de newborn van je andere vriendin? En wees blij dat er nog om je ID wordt gevraagd. Jeugdigheid kun je niet lang genoeg van genieten. Vroeger was misschien alles makkelijker, maar nu wordt het leven een stuk interessanter. You can do it.

LEES OOK: Liefde overwint alles: ‘Mijn grote liefde woont 6000 kilometer hier vandaan’

Reageer op artikel:
Als je deze 12 tekenen herkent weet je zeker dat je in een quarterlife crisis bent beland
Sluiten