Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 19 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je deze 8 dingen herkent ben je gegarandeerd een control freak

Jij? Een control freak? Dat valt reuze mee hoor, zolang alles maar zoals jij het in je hoofd had is er helemaal niets aan de hand.

1. Je checkt constant of je je spullen nog hebt

Je telefoon, portemonnee, je sleutels. Ja, alles zit nog in je tas. En je pinpas die je in je broekzak had gestopt? Of het bonnetje voor de garderobe? Je weet wel dat je alles nog hebt, maar je vindt het gewoon prettig om het nog een te checken.

2. Je doet liever dingen zelf dan dat je ze uit handen geeft

Dan weet je tenminste zeker dat ze goed gebeuren. Het is niet dat je andere mensen niet vertrouwt. O nou ja, misschien is dat het wel.

3. Als je koffer niet snel verschijnt na een vliegreis krijg je het benauwd

Zie je wel, ze zijn ‘m kwijt geraakt. Hij ligt vast nog ergens in een depot. Of erger, hij is van de stapel koffers gevallen en nu ligt ‘ie buiten op het vliegveld. Alleen al om deze stress reis jij het liefst met alleen handbagage. Dan zie je tenminste waar je spullen zijn en kun je er toezicht op houden.

4. Je hebt overal je maniertjes voor

‘Routine’ is één van je lievelingswoorden. Je houdt nu eenmaal van structuur. Als jouw manier door onvoorziene omstandigheden ineens niet kan, voel je je een beetje paniekerig worden en weet je zeker dat vandaag álles mis zal gaan.

5. Je vindt het maken van een to-do list héérlijk

Hoewel, het afstrepen van je to-do’s is misschien nog wel een lekkerder gevoel. Het geeft je het idee dat je overzicht hebt en dat je dingen voor elkaar hebt gekregen. Je gaat zelfs zo ver dat als je iets hebt gedaan wat niet op je lijstje stond, je het er alsnog bijschrijft en dan meteen doorstreept. Gewoon, voor het totaalbeeld van wat je hebt gedaan.

6. Je handtas is ontzettend zwaar

Want je hebt altijd spullen bij je die ‘misschien van pas kunnen komen’. Denk: paracetamol, haarspeldjes, theezakjes, oplader voor je telefoon, een lege brillenkoker, aansteker, muntgeld. Sommige dingen zijn inderdaad handig, maar dat vest als het buiten tropisch warm is? En die koekjes voor als je maag even gaat knorren? En standaard extra schoenen bij je hebben, is ook best een gesjouw.

7. Je kunt soms een beetje je zin doordrijven

Bij je lover, vriendinnen of collega’s. Je vindt het gewoon prettig als dingen op jouw manier gebeuren. Je snapt niet dat zij daar bezwaar tegen kunnen hebben.

8. Je vindt andere controlfreaks maar irritant

Relax toch eens een beetje, denk je dan. Als jullie alles via jouw manier doen, komt het heus wel goed hoor.

LEES OOK: Dit zegt de manier waarop je je koffie drinkt over je persoonlijkheid

Reageer op artikel:
Als je deze 8 dingen herkent ben je gegarandeerd een control freak
Sluiten