Als je dít herkent ben jij een shopaholic in hart en nieren

Shoppen is de hobby van haast iedere vrouw. Toch voelen sommige vrouwen de drang om te shoppen erger dan andere. Het helpt ook niet dat alle leuke shops ook een webwinkel of app hebben, zodat je ten alle tijden de artikelen kunt kopen die je liet hangen in de winkel. Je buren worden intussen gek van alle alle pakketjes die zij voor je aannemen en je hebt meer winkeltasjes dan je wil toegeven.

Je weet precies waar je moet kijken

Als jij een winkel binnenloop kun je vanaf de ingang al spotten waar je heel wilt. Een gedeelte van wat je hebt uitgekozen, kun je meenemen zonder te hoeven passen. Je weet namelijk al hoe het gaat vallen. Dat wat wel belangrijk is om te passen heb je binnen no time aan en uit. Master shopper die je bent.

Jouw huis is een vaste stop van de bezorger

Intussen kennen jij en de bezorger elkaar al goed. Hij komt namelijk met regelmaat langs jouw adres om wat af te geven. Wanneer je niet thuis bent wordt het aan de buren afgegeven, die het riedeltje kennen. Ze pakken het pakketje al, voordat ze de deur opendoen, nadat je hebt aangebeld. En je kent hun ‘alweer’ blik maar al te goed.

Je hebt alle beste shop apps

Jouw telefoon staat vol met apps van webwinkels. Wanneer anderen aan het Snapchatten zijn, ben jij door de opties aan het spitten om te kijken of er nieuwe artikelen beschikbaar zijn. Mocht je op zoek zijn naar een bepaald artikel, weet je precies in welke app je dat kunt vinden.

Je weet precies wat nieuw is in een collectie

Omdat je zo vaak in de winkels te vinden bent, weet je precies wat wel en niet nieuw is. Ook heb je een goed oog als het aankomt om de verborgen pareltjes te vinden in de winkel.

Je denkt steeds weer aan dat ene kledingstuk

Als je braaf bent geweest en iets niet gekocht hebt, wat je wel wilde hebben, is het moeilijk om het uit je gedachten te zetten. Je bedenkt je hoe mooi het zou staan bij al je andere kleding en overtuigt jezelf dat je het nodig hebt. Maar dan ook écht.

Je kast puilt uit

De stapels kleding worden steeds groter, omdat je steeds meer blijft kopen en niets weg doet. Dit zorgt voor nog minder ruimte in je overvolle kast. Dilemma.. kleding wegdoen of de vloer als extra kastruimte gebruiken?

Je vriendinnen zien jouw kast als winkel

Je weet precies hoe laat het is als je vriendinnen even je kastdeur opendoen om te ‘kijken’. Hoe dan ook wordt er een kledingstuk, tas of paar schoenen mee naar huis genomen in ‘bruikleen’.

Shopaholic zijn kan heel leuk zijn, mits het geen al te erge inbreuk op je financiën maakt. Misschien is het handig om af en toe een shop-loze maand in te lassen als detox. Maar schaam je niet te erg voor je verslaving, want jouw garderobe is to die for.

LEES OOK: Score! Wetenschappelijk onderzoek bewijst nu echt dat shoppen ons gelukkiger maakt
shppinggg-770x462

Reageer op artikel:
Als je dít herkent ben jij een shopaholic in hart en nieren
Sluiten