Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 2 december 2017

Bewezen: Je verdient meer als je een hond hebt dan als je een kat hebt

Als je een hond hebt, ben je gezonder, sexyer en trouwer dan iemand die een kat heeft. En net op het moment dat je denkt dat het niet beter kan, kan het toch. Want dit onderzoek zegt dat je ook nog eens meer money te spenden hebt.

Je hebt vast wel eens een discussie gehad met je vriendinnen of je beter team hond of team kat kan zijn. En het begint er steeds meer op te lijken dat je je het beste bij team hond aan kan sluiten. En na vandaag al helemaal.

Als je een hond hebt, verdien je meer

Onderzoekers van Manhattanville College in New York hebben de vraag onderzocht wie nu meer verdient; iemand met een hond in huis of met een kat. 263 mensen deden mee aan het onderzoek. Hieruit bleek dat mensen die een hond thuis rond hebben lopen, hogere inkomens hebben en meer kans hebben om de hypotheek af te lossen.

Hondenbezitters noemen zichzelf ook zeer succesvol, terwijl mensen met katten zichzelf niet zo noemen. De inkomens van de cat owners die meededen aan het onderzoek, lagen ook opmerkelijk lager. Deze deelnemers lijken daardoor ook nog eens vaker thuis te wonen dan de dog owners die meededen aan het onderzoek.

Uit de rest van de resultaten kwam naar voren dat hondenbezitters een hele andere lifestyle hebben dan mensen die een kat bezitten. Als je een hond hebt, ben je bijvoorbeeld ook blijer en socialer. Als je een kat hebt, ben je bijvoorbeeld meer op jezelf en heb je minder kans om te trouwen. Deze factoren zouden ook een reden voor het verschil in inkomen kunnen zijn.

Maar, als je nu team kat bent, is er wel een lichtpuntje voor je. Jij hoeft namelijk minder geld uit te geven aan je huisdier dan iedereen die een hond heeft. Valt dat dan weer even mee.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Deze obstacle run met honden is waar je jezelf en je viervoeter voor wil opgeven

Reageer op artikel:
Bewezen: Je verdient meer als je een hond hebt dan als je een kat hebt
Sluiten