Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 aug 2017

Als je graag in je blootje rondloopt, ben je intelligenter blijkt uit onderzoek

Mensen die thuis áltijd kleding aan hebben, jij snapt ze echt niet. Want wat voor temperatuur het ook is, jij loopt het liefst in je evakostuum door je huis. En het mooie: de wetenschap geeft je groot gelijkt. Want het blijkt dat mensen die graag naakt zijn, intelligenter zijn dan ‘geklede mensen’.

Je kent mensen die als ze hebben gedoucht metéén hun kleren aantrekken. Die hoe heet het ook is, altijd in een pyjama slapen. En die voor geen goud naakt naar de sauna zullen gaan.

Maar jij bent niet zo. Je vindt het eigenlijk wel lekker, in je blootje door je huis banjeren. En in de spa wil je echt geen textiel voelen.

Nu blijkt uit onderzoek dat jouw neiging om poedelnaakt rond te lopen, iets over je zegt. Namelijk dat jij intelligenter bent dan mensen die wel altijd kleding aan willen.

Mensen die naakt rondlopen zijn intelligenter

Onderzoekers van de Universiteit van Rochester zijn tot die conclusie gekomen. De wetenschappers vroegen 1000 mensen naar 400 gewoontes. Vervolgens werden de uitkomsten naast hun persoonlijkheden en IQ gelegd.

Mocht je niet zo’n naaktloper zijn: ook veel vloeken is een teken van intelligentie. Dat is toch ook fucking goed om te weten?

Lees ook: Er is nu een Airbnb voor boten en dat betekent dat je bootje kunt varen met je squad wanneer je maar wil

Reageer op artikel:
Als je graag in je blootje rondloopt, ben je intelligenter blijkt uit onderzoek
Sluiten