Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 17 jul 2018

Als je niet helemaal van me kan houden, hou dan maar niet van me

Iemand die van mij houdt, zoals ik ben, zoals ik me gedraag en zoals ik wil blijven; zo iemand zoek ik. Niet iemand die van kleine delen 'ik' niet houdt. Niet iemand die mij probeert te veranderen, te kneden tot iemand anders. Dat is niet ik, althans: niet zoals ik haar ken tenminste. Als je niet helemaal van me kan houden, hou dan maar niet van me.

Nee, ik ben niet perfect. Ik ben geen Victoria’s Secret model of een top sportvrouw. Geen Insta famous influencer met de perfecte feed waarbij heel de wereld wegzwijmelt, bij mijn perfecte leven. Maar is dit niet genoeg voor jou? Dan is daar het gat van de deur en kan je vertrekken.

‘Ik ben niet het ideaalbeeld van de samenleving met billen á la Kim Kardashian en een taille van kinderformaat. Maar liefde is niet perfect’

Ik wil graag iemand die het niet uitmaakt dat ik soms eruit zie alsof ik al 14 uur niet heb geslapen en klaar ben voor de sloop. Die niet van mij verwacht dat ik altijd op hakken loop met de perfect gelakte nageltjes. Want eerlijk is eerlijk: gympen zitten vele malen beter. Trek jij die hakken maar eens aan. Dan praten we verder.

Het klinkt misschien wat hoog gegrepen; iemand die van mij houdt, ongeacht dat ik niet het geschetste ideaalbeeld van de samenleving ben, met billen á la Kim Kardashian en een taille van kinderformaat. Maar dat verwacht ik ook niet van jou. Want liefde is niet perfect.

Je zou van me moeten houden, omdat ik juist zo mijn best doe voor jou om in de buurt van jouw perfectie te komen

Maar ik zal jou laten lachen en je verrassen met lieve dingen. Tegen je aan kruipen als je dat even nodig hebt (jazeker, ook mannen hebben dit nodig). En ik zal je dronken vertellen hoe veel ik van je hou en wat jou zo bijzonder maakt. Maar hé: dronken mensen spreken de waarheid.

Je zou van me moeten houden, omdat ik juist zo mijn best doe voor jou om in de buurt van jouw perfectie te komen. Omdat ik dat zelf wil en niet omdat ik door jou gekneed wordt. En omdat ik met elke cel in mijn lichaam zal houden van jou. Heel jou en daarmee ook jouw imperfecties.

Ik laat je vrij om met vrienden een avond als zombie’s te gamen en vrij om een drankje te doen in de kroeg zonder dat ik op jouw lip zit.

Laat jij mij dan vrij om te zijn wie ik ben? En daarvan onvoorwaardelijk te houden? Dan hebben we een deal. Ik hou van jou en jij houdt van mij. Van elk stukje mij en ik van elk stukje jou. En dat maakt ons een leuk stel.

Dit wil je misschien ook lezen:Als jij en je lover deze vragen met ‘ja’ beantwoorden zijn jullie meant to be

Reageer op artikel:
Als je niet helemaal van me kan houden, hou dan maar niet van me
Sluiten