Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 19 okt 2016

Als je niet meer weet of hij Mr. Forever is

Je kunt je leven niet voorstellen zonder hem. De man die al een tijd je lover is. Maar tegelijkertijd ben je aan het twijfelen. Is dit het nou? En is dit wat je wilt? Voor altijd? De vraag benauwt je. En het antwoord is: je weet het niet.

Jullie hebben het niet slecht samen. Ja, soms zijn er irritaties en ruzies, maar welk koppel heeft dat niet? Bovendien maken jullie het altijd weer goed, tussen de lakens.

Misschien is de seks niet meer zoals voorheen. Niet meer aftastend en gulzig, maar liefhebbend en bevredigend.

Wat is liefde eigenlijk?

Verliefdheid is makkelijk. Je hoofd slaat op hol, je kunt aan niets anders denken dan aan hem. Je hebt geen honger en hij bestookt je gedachten zelfs in je slaap. Maar liefde, of houden van? Is dat meer dan aan iemand gehecht zijn? Is het meer dan vriendschap plus seks?

Soms vraag je je af of de koek niet op is. Of het gras niet groener is aan de andere kant. Of een andere man niet spannender is of beter bij je past.

Wat gebeurt er als je op een ochtend niet meer naast hem wakker wordt? De plek naast je in bed is koud. Hij zet geen koffie voor je. Loopt niet in de weg in de keuken, als jij een ontbijtje wil maken. Vraagt niet hoe je dag er uit gaat zien. Hij maakt geen plannen met je voor die avond. Zijn kleren zullen niet meer rondslingeren in huis. En er is niemand die zal vragen of je nog boodschappen nodig hebt.

Geloof je nog in jullie?

In een lange relatie zijn er tijden dat je je verbonden voelt met elkaar, dat je écht samen bent, je bent close. En soms voel je iets meer afstand. Misschien omdat jullie druk zijn met jullie eigen leven en de dagelijkse beslommeringen jullie opslokken.

In plaats van zenuwachtig te zijn over de vraag of hij de ‘ware’ is, vraag jezelf af of je hem leuk vindt. Of je het fijn vindt om samen te zijn en tijd door te brengen met hem. Vind je hem interessant?

Het belangrijkste is: geloof je nog in jullie als koppel? Ben je bereid te vechten voor jullie relatie? En is hij dat ook?

Als je al je angsten vergeet. Je angsten om alleen te zijn, alleen te blijven of je angst dat de rest van je leven voortkabbelt als je met hem blijft. Wil je dan nog samen zijn? Diep in je hart weet je wat je wilt.

Misschien heb je ook iets aan dit artikel: 6 redenen waarom je toch bij hem blijft terwijl je weet dat je beter kan gaan

Reageer op artikel:
Als je niet meer weet of hij Mr. Forever is
Sluiten