Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 31 mrt 2017

Als je op een man valt waar je beter geen gevoelens voor kunt hebben

Hij is bezet, hij is een man die van spelletjes spelen zijn levensdoel heeft gemaakt of hij heeft je al een keer belazerd. Wat het ook is: je wilt geen gevoelens voor hem hebben. Maar toch blijft hij je fascineren. En kun je maar niet ophouden met over hem te praten, met aan hem te denken, met over hem te dromen. Hij zit in je hoofd en het lukt maar niet om hem eruit te krijgen.

Telkens word je naar hem toegetrokken, alsof je geen keuze hebt. Je voelt je bijna machteloos en je wordt boos op jezelf, omdat je de controle verliest over je gevoelens.

Je wilt niet met hem praten, maar je wilt wel met hem praten. En als je dan met hem praat gedraag je je als de meest idiote versie van jezelf. Klunzig en ongemakkelijk.

Soms denk je dat alles goed gaat komen. Maar vaker word je heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop.

Zal hij ooit voor jou kiezen?

Hij is niet geschikt voor jou. Misschien maakt hij wel toespelingen, maar je weet nooit wanneer en óf hij echt zijn vriendin gaat verlaten voor jou.

Hij flirt wel met je, hij speelt het spel dan wel perfect, maar je weet nooit of hij het meent. Of dat hij kickt op de jacht. Want zo is hij, iemand die jaagt om het jagen. Iemand die weet dat hij charisma heeft, een goed lichaam en een knappe kop en die wetenschap maximaal benut. Hij is een typische bad guy, die dan wel doet alsof hij een gevoelige, romantische kant heeft, maar ondertussen alleen maar aan zichzelf denkt.

Het ergste is misschien nog dat er zo weinig mensen zijn met wie je er over kunt praten. Want iedereen verklaart je voor gek. En bovendien: als je uitspreekt, is het waar en je wilt niet dat het waar is. Je wilt uit zijn buurt blijven en niet denken aan wat hij met je doet.

Het wordt beter

Wat je kunt doen? Je kansen inschatten. Als je er écht van overtuigd bent dat jullie voor elkaar bestemd zijn en je zeker weet dat hij zijn oude leven gaat opgeven om bij jou te zijn, ga er dan voor. Want als je echt van iemand houdt zal je altijd moeten blijven vechten.

Maar als je twijfelt. Of als je diep van binnen weet dat de situatie onhoudbaar is. Dat hij nooit zijn leven zal veranderen. Of misschien ook wel, maar dat jullie timing dan alsnog verkeerd is. Dan kun je maar één ding doen: afleiding zoeken.

Het is moeilijk om hem te vergeten. En je zult waarschijnlijk nog een lange tijd aan hem denken. Zelfs later, als alles voorbij is, zul je soms nog met weemoed en teleurstelling aan hem terugdenken. Want hij liet je voelen dat je leeft. En dat is het lekkerste gevoel op de wereld.

Heb daarom nooit spijt. Voel je nooit schuldig over hoe hij je laat voelen. Maar zorg wel dat hij je hart niet breekt. Er wachten namelijk nog vele mooie momenten met iemand anders op je.

Iets wat je ook wilt lezen:
Dit is waarom de allerleukste vrouwen nooit genoegen nemen met minder in de liefde

Reageer op artikel:
Als je op een man valt waar je beter geen gevoelens voor kunt hebben
Sluiten