Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 24 okt 2016

Als je snel jezelf verliest in een relatie: je hoeft voor niemand te veranderen

Je vriendinnen kennen je als een sterke, onafhankelijke vrouw. Als iemand die altijd doet waar ze zelf zin heeft. Maar zodra je verliefd bent, verander je. Je wilt dat hij je leuk vindt en zegt ineens dingen als: ’Laten we doen wat jij wil.’ Langzaam verlies je jezelf. Maar je bent goed zoals je bent en hoeft voor niemand te veranderen.

De beste versie van jezelf willen zijn voor de liefde, het hoort er een beetje bij. Maar niet als je jezelf verliest. Niet als je alleen maar doet wat hij wil.

Zodra er een man in het spel is, een man die je oprecht leuk vindt, een man waarvan je niets liever wil dan dat hij jou wil, lijk je alleen nog maar te denken aan zijn wensen en verlangens. Als hij vraagt wat je wil doen, antwoord je wat je denkt dat híj wil doen. Je bent constant bezig met zijn geluk. Maar je vergeet jezelf.

Uiteindelijk zullen jullie niet happy worden

Ben je gestopt met de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt? Omdat je alleen maar focust op dingen waar hij gelukkig van wordt? Uiteindelijk zal je daarmee niet happy worden. En het is zeker geen garantie voor een goede relatie.

Hij werd niet verliefd op het meisje dat je echt bent. Hij werd verliefd op een versie die je voor hem probeert te zijn. En die versie is niet echt. Die versie ga je nooit volhouden. En dat zou ook niet moeten.

Wil je niet iemand die jou ziet om jou? Iemand die van je houdt – zoals Bridget Jones zou zeggen – just as you are? Met je eigen meningen, gekke trekjes en hobby’s?

Wees niet onzeker

Idealiseer je lover niet. Het is niet dat hij perfect is en dat jij moet proberen ook zo perfect te zijn. Wees niet te onzeker. Of hij je wel leuk vindt. Of je wel goed genoeg bent. Want je bent goed genoeg en leuk genoeg. En ja, je doet genoeg moeite om jullie relatie te laten werken.

Je bent goed zoals je bent

En als hij dat niet ziet, dan verdien je iemand die dat wel ziet. Zo simpel is het.

Reageer op artikel:
Als je snel jezelf verliest in een relatie: je hoeft voor niemand te veranderen
Sluiten