Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 26 december 2017

Als je voor mannen altijd het in-between meisje bent

Hoe kan het toch dat je altijd mannen treft met unfinished business. Dat je valt voor mannen wiens relatie net uit is? Of die diep in hun hart nog steeds hun ex idealiseren? Is het toeval dat jij ze treft? Zijn alle mannen zo?

Er zijn verschillende namen voor: de rebound girl, friends with benefits of zelfs een fuckbuddy. Maar dat lijkt de lading toch niet te dekken. Want je bent overduidelijk méér dan vrienden. De vriendschap zou ook nooit los zou kunnen staan van jullie aantrekkingskracht.

Hij kust je, hij knuffelt je, jullie liggen na de seks leppeltjeslepeltje in bed, jullie praten over alles wat jullie bezig houdt en wat er aan de hand is in de wereld. Maar echt serieus lijkt het niet te worden. Hij is er niet klaar voor. Dat zegt hij, maar jij luistert niet. Of je hoopt dat je hem kunt doen inzien dat hij van gedachten moet veranderen.

Misschien laat je alles op z’n beloop. Je houdt jezelf voor dat je wel ziet hoe het verder gaat. Uiteindelijk durf je misschien de situatie aan te kaarten en vraag je hem wat het is tussen jullie. En als je het helemaal niet meer houdt roep je: ‘Wat wil je eigenlijk van me?’ Dan haalt hij zijn schouders op en zegt dat hij het rustig aan wil doen. En hij vraagt retorisch waarom je alles meteen een naam wilt geven. Je denkt: ja, waarom ook? En je blijft.

Toch, uiteindelijk, zul je gekwetst worden. Je rotzooit een paar maanden wat aan. En dan opeens is hij aan het daten met een ander en hoppa, in een relatie beland. Je vraagt je af of het aan jou ligt. Wat heb je fout gedaan? Heb je het spel niet goed gespeeld? Was je te beschikbaar zodat hij niet kon jagen? Of ben je simpelweg niet leuk genoeg?

Tuurlijk wel. Je bent écht leuk. Stop met onzeker zijn. Het is juist jouw kracht dat je een fun girl bent die mannen uit hun grot haalt. Die mannen laat zien hoe leuk de wereld is. Door jou gaan mannen weer om zich heen kijken, ze kruipen uit hun schulp.

Wil jij wel echt een relatie? Misschien is dat iets wat je jezelf moet afvragen. Want misschien wil je het wel echt, maar ben je doodsbang voor wat er komen gaat en val je daarom onbewust op mannen die wel beschikbaar zijn, maar toch niet écht beschikbaar zijn. Wees gerust, het is volkomen normaal om die angst te hebben.

Maar op een dag kom je iemand tegen met wie je uren kunt praten. Op een dag kom je iemand tegen waarbij de stiltes niet ongemakkelijk zijn, maar comfortabel. Op een dag kom je iemand tegen die al jouw gekke maniertjes pikt. Die lacht als je chagerijnig bent en je omhelst om je op te beuren. Op een dag kom je iemand tegen waarbij je niet bang bent voor wat er komen gaat.

Op een dag kom je iemand tegen die nooit meer weg gaat.

LEES OOK: Het enige antwoord op de vraag of je vrienden kunt zijn na een ‘friends with benefits’ fase

Reageer op artikel:
Als je voor mannen altijd het in-between meisje bent
Sluiten